Blog

Biologische Canihua

Biologische Canihua

Biologische Canihua, ook wel Kaniwa genoemd, is een soort zaad, die voornamelijk in het Andesgebergte in Peru en Bolivia groeit. De plant waaraan Canihua groeit is een relatief sterke plant en groeit dan ook op grote hoogte. Op deze grote hoogte heeft het plantje voornamelijk te kampen met droogte en vrieskou.

Canihua heeft veel overeen met Quinoa en dan vooral de smaak. Dit komt omdat ze familie van elkaar zijn en om deze reden draagt Canihua ook wel de bijnaam “mini-Quinoa”.

Canihua heeft meerdere bijnamen en wordt ook wel “Graan voor de Inca’s” genoemd, omdat zij dit zaad gebruikten als graan. Officieel is het geen graan maar een zaad. Ook de Azteken aten vroeger veel Canihua, het zaad wordt dus al een lange tijd door de mens geconsumeerd.

Bewaarvoorschrift: Biologische Canihua kunt u het beste op een koele, donkere en droge plek bewaren. Niet in de koelkast!

Voordelen van Biologisch Canihua

In Biologisch Canihua tref je een variëteit aan verschillende voedingstoffen, zoals: Vitamine B2, B1, kalium, ijzer, vezels etc. Het aantal vitaminen, mineralen en overige voedingsstoffen verschillen per oogst/seizoen.

Hoe te gebruiken?

Biologische Canihua is goed te gebruiken in diverse gerechten, bijvoorbeeld: gemengd met fruit, in soepen of voor het bakken van brood. Het is ook te gebruiken in salades of voor het maken van pannenkoeken.

Biologische Canihua groothandel

Als superfood groothandel en leverancier van noten, zaden en fruit, levert NutriBoost eveneens Biologische Canihua en conventionele Canihua aan bedrijven. Dit product kan zowel in bulk als private label geleverd worden.

Voor een overzicht van ons gehele assortiment Superfoods, raden wij u aan om op onze pagina met ons volledige assortiment te kijken.

Indien u meer informatie wenst te ontvangen omtrent dit product of onze diensten als superfood groothandel, vragen wij u om contact met ons op te nemen per telefoon of via het contactformulier.

Leave a Reply