Parameter | Omschrijving |
Botanische naam | Sesamum indicum |
Verpakkingsgrootte |
25 Kilogram |
Minimale Bestelhoeveelheid | 25 Kilogram |
Origine | Ethiopië, India, Turkije |
Uiterlijk | Zaadjes |
Beschikbaarheid | Bulk, Private Label |
Kwaliteit | Biologisch |
Houdbaarheid |
24 maanden |
Portiegrootte |
3 theelepels |
Categorie | Zaden & Granen |
Van alle oliehoudende zaden bevat sesam de grootste hoeveelheid olie. Het is ook een van de oudste oliehoudende zaden ter wereld. Verschillende keukens over de hele wereld gebruiken sesam als kookingrediënt. Sesamzaad naturel is op beide manieren eetbaar, met en zonder de schil. Als de schil intact is, hebben sesamzaadjes een goudbruine tint. Als het gepeld is, heeft het een gebroken witte kleur die bruin wordt nadat het is geroosterd.
Sesamzaad Naturel Origine
Sesam of Sesamum indicum is een eenjarige plant die recht groeit en behoort tot de Pedaliaceae-familie. Het wordt ook wel benne genoemd en wordt al duizenden jaren gekweekt voor zijn zaden. Uit de zaden wordt een rijke smaak gewonnen, die wordt gebruikt voor smaakstoffen en voedingsstoffen. Er zijn verschillende andere soorten die in Afrika en sommige delen in India voorkomen. Het wordt in de tropische delen van de wereld gekweekt vanwege zijn eetbare zaden. De zaden van de sesamplant groeien in zijn peulen. In 2016 bedroeg de wereldproductie van sesamzaad 6,1 miljoen ton, en de belangrijkste producenten waren Soedan, India, Tanzania en Myanmar.
Sesamzaad, hoe te gebruiken
De sesamzaadjes worden vooral in Azië en het Midden-Oosten gebruikt om te koken. Halvah is een van de bekendste zoete gerechten die is gemaakt van gemalen en gezoete sesamzaadjes. Mensen in Noord-Amerika en Europa gebruiken dit zaad voor het garneren en op smaak brengen van verschillende etenswaren, met name de gebakken goederen.