Parameter | Omschrijving |
Botanische naam | Oryza sativa |
Verpakkingsgrootte |
25 Kilogram |
Minimale Bestelhoeveelheid | 25 Kilogram |
Origine | Europa |
Uiterlijk | Poeder |
Beschikbaarheid | Bulk, Private Label |
Kwaliteit | Biologisch, Conventioneel |
Houdbaarheid |
12 – 24 maanden |
Portiegrootte |
100 gram |
Categorie | Meel |
Rijstmeel is gemaakt van fijne kwaliteit gemalen rijst. Het is een wit soort rijstmeel dat wordt gemaakt van rijst na het verwijderen van hun oneetbare buitenhuid. Je kunt het gebruiken als vervanging voor tarwebloem omdat het glutenvrij is. Het kan ook worden gebruikt om jus en sauzen te verdikken.
Rijstmeel, wit oorsprong
In Zuid-China werd rond 6000 v.Chr. Voor het eerst rijst verbouwd. Daarna verspreidde het zich snel in Thailand, India en Vietnam. Ongeveer 50% van de rijstproductie in de wereld wordt gedaan door China en India. Arkansas, Louisiana en Californië zijn de belangrijkste rijstproducenten in de VS. Rond 1000 v.Chr bereikte rijst Afrika en vervolgens Griekenland. Later werd het vanuit Europa naar Brazilië gebracht. Momenteel produceert Azië het hoogste percentage rijst ter wereld. Het is ook de grootste rijst consument.
Hoe gebruikt u rijstmeel, wit
U kunt witte rijstmeel gebruiken om sauzen te verdikken, vis te coaten of in bakproducten zoals brood, dumplings, koekjes en nog veel meer.