Cacaoboter is een vet dat wordt gewonnen uit cacaobonen. De cacaobonen worden uit een grotere ‘cacaoplant’ geplukt, zodat er cacaoboter uit kan worden gehaald. Bij dit proces worden de bonen gestript, geroosterd en geperst zodat het vet, cacaoboter, wordt gescheiden. De restanten van dit proces worden later verwerkt tot cacaopoeder.
Cacaoboter is een natuurlijk eetbaar vet. Bijna de helft van de cacaobonen bestaat uit boter en biedt een rijke smaak. Cacaoboter is een van de belangrijkste ingrediënten bij het maken van chocolade. Het is zacht en heeft een romige textuur. Daarom heeft het een laag smeltpunt, rond de 32 tot 35 graden Celsius. Dit product is verkrijgbaar in een stevig blok cacaoboter met een gewicht van 25 kg.
Cacaoboter, Block Origine
De geschiedenis van cacaoboter is 3000 jaar oud. De oude rijken van Maya’s en Azteken waren dol op cacao, en ze gebruikten het zelfs als betaalmiddel.
NutriBoost biedt cacaoboter aan die wordt gemaakt van voornamelijk criollo- en / of forastero bonen en komen uit Zuid-Amerika en Afrika. We hebben de beste cacaobonen gebruikt en deze gefermenteerd om hun bittere smaak te verminderen, zodat we cacaoboter van de hoogste kwaliteit kunnen aanbieden. Cacaoboter wordt gemaakt door op de geplette cacao nibs te drukken om een stevige pasta te verkrijgen. Hierbij worden poeder en boter gescheiden. Daarna wordt de boter in stevige blokken verwerkt.
Hoe cacaoboter, blok te gebruiken
Cacaoboter is een product dat meestal wordt gebruikt door bakkers en chocolademakers vanwege zijn geweldige smaak en snelle smelteigenschappen. Je kunt het ook gebruiken in rauwe chocolade shakes voor een geweldige en fantastische traktatie. Biologisch Cacaoboter is volledig natuurlijk. Het is een luxe ingrediënt dat niet alleen wordt gebruikt om te eten, maar ook in zeep en body butter om te hydrateren.