Cacaomassa, ook wel chocoladelikeur of cacaopasta genoemd, is een pure cacaomassa, verkrijgbaar in half vaste en vaste vormen. Het wordt gemaakt van cacaobonen, daarom heeft het beide porties in gelijke mate, cacaoboter en vaste cacaobestanddelen.
Cacaopasta / Likeur, Block Origine
Van de vrucht van de cacaoboom Theobroma, gemalen nibs, wordt de cacaopasta op natuurlijke wijze gewonnen. Wanneer de rauwe cacaobonen in de vloeistof worden geplet, wordt die vloeistof bij kamertemperatuur snel vast tot een cacaopasta. De inhoud van de cacaopasta is volledig natuurlijk en bevat 55% cacaoboter. Dit product is erg smeuïg en je kunt het gebruiken met 100% biologische cacao voor elk chocolade recept.
We gebruiken de beste cacaobonen en fermenteren ze om hun bittere smaak te verminderen om onze cacaopasta likeur te maken. Cacaobonen worden geschild, gedroogd en gefermenteerd om een cacaopasta te produceren. Eerst worden cacaobonen gemalen om cacaomassa te maken en vervolgens gesmolten om drank te maken.
Het maken van cacaoboter is erg creatief. Als je het thuis gebruikt, kun je het toevoegen aan een mix van gedroogd fruit en noten. Ook zijn ze erg lekker bij ijsjes of zoete desserts.
Cacaopasta-likeur wordt gemaakt met die cacaobonen die worden geschild, gedroogd en gefermenteerd. Deze bonen worden gemalen om een cacaopasta te maken, en dan wordt die pasta omgezet in likeur. Daarna kan de drank worden gescheiden in cacaoboter of afkoelen en worden omgezet in stevige blokken rauwe chocolade. Het wordt voornamelijk gebruikt met cacaoboter om chocolade te maken.
Hoe cacaopasta / likeur te gebruiken, blok
Chocoladepudding, traditionele chocoladerepen, chocolade dranken en chocoladetaarten zijn de belangrijkste gerechten waarin cacaopasta wordt gebruikt.