Blog

Verschil Superfood & Raw Food

Verschil Superfood & Raw Food

Superfood, Rawfood, Greens… Het aanbod van natuurlijke en biologische voeding is enorm en voor sommigen is het enigszins onoverzichtelijk wat nou precies wat is. Wat is bijvoorbeeld het verschil superfood & raw food? Zodoende zullen we kort uitleggen wat het verschil is tussen de drie meest voorkomende categorieën: superfood, raw food en greens.

Superfood

Bij biologisch voedsel dat als superfood worden omschreven gaat het vooral om de mineralen, vitamines en aminozuren die in het voedsel zitten. Daarnaast worden er aan superfoods in principe altijd meer dan twaalf positieve eigenschappen aan toegeschreven.

Raw food

Bij raw food gaat het vooral om de bereiding van het eten. Zo is raw food biologisch en niet genetisch gemanipuleerd voedsel dat niet hoger verhit is geweest dan 38 tot 40 graden celsius. Kort gezegd wordt bij raw food het eten niet hoger verwarmd dan de lichaamstemperatuur.

Greens

Greens zijn onder andere bladplanten, grassen en algen die op hun beurt weer onder de categorie superfoods vallen. Bij grassoorten kun je vooral denken aan tarwegras en gerstegras. Populaire algen die onder het kopje superfood/greens vallen zijn spirulina en chlorella. Greens zijn rijk aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en vaak ook chlorofyl.

Leave a Reply