Blog

Biologische Tarwegras Poeder

stuvum

Biologische Tarwegras Poeder NL

Tarwegras is te vinden in de Verenigde Staten en in heel Europa. Tarwegras is een zeer winterharde plant die zowel binnen als buiten kan groeien en wordt geoogst ongeveer 10 dagen na het zaaien. Tarwegras (ook wel Triticum aestivum) begon populariteit te winnen toen een Amerikaanse chemicus Charles Schnabel het in de jaren dertig ontdekte. Dhr. Schnabel heeft experimenten uitgevoerd over de voedingsstoffen in tarwegras. De reputatie van ‘’wheatgrass’’ als een gezondheids voedsel nam echter toe toen Ann Wigmore, een arts, het als zodanig had gepromoot. Sindsdien zijn er meer onderzoeken gedaan naar de gezondheidsvoordelen van tarwegras en sommige van de resultaten hebben ondersteunend bewijs.

Tarwegras kan worden gebruikt in smoothies voor veganisten, voedingsdeskundigen of mensen die zich bewust zijn van hun gezondheid. Hoewel het lijkt op net gemaaid gras wanneer gemengd, kunnen de voedingsstoffen van tarwegras niet worden neergehaald.

Wat is tarwegras?

Het antwoord is heel simpel: tarwegras zijn de bladeren van jonge tarweplanten, ook wel bekend als het groene zaad dat vertrekt voordat de zaden zich ontwikkelen.

Tarwegras is te vinden in de Verenigde Staten en in heel Europa. Tarwegras is een zeer winterharde plant die zowel binnen als buiten kan groeien en wordt geoogst ongeveer 10 dagen na het zaaien. Tarwegras begon populariteit te winnen toen een Amerikaanse chemicus Charles Schnabel het in de jaren dertig ontdekte. Dhr. Schnabel heeft experimenten uitgevoerd over de voedingsstoffen in tarwegras. De reputatie van ‘’wheatgrass’’ als een gezondheids voedsel nam echter toe toen Ann Wigmore, een arts, het als zodanig had gepromoot. Sindsdien zijn er meer onderzoeken gedaan naar de gezondheidsvoordelen van tarwegras en sommige van de resultaten hebben ondersteunend bewijs.

Is jullie Tarwegras biologisch gecertificeerd?

Ja! We zijn gecertificeerd door SKAL en het tarwegras dat we gebruiken voor ons Wheatgrass-poeder komt uit Europa en Nieuw-Zeeland. Het is niet nodig om pesticiden, herbiciden, fungiciden en andere schadelijke chemicaliën te gebruiken, omdat ze worden gekweekt in van nature vruchtbare gronden, we hoeven er geen kunstmatige meststoffen op te gebruiken. Ons tarwegras is biologisch gecertificeerd door SKAL Biocontrole en is daarom biologisch gecertificeerd in de EU.

Hoe wordt jullie tarwegras gemaakt?

Ons tarwegras wordt gekweekt op natuurlijke vruchtbare bodems zonder het gebruik van meststoffen en chemicaliën. We kweken ons tarwegras gedurende 150 dagen om zijn maximale groei te bereiken voordat het wordt geoogst. Het oogsten gebeurt met de hand en alleen de beste bladeren worden voor verwerking gekozen. Nadat het tarwegras is gesneden, wordt het 9 keer schoongemaakt en vervolgens volledig gedroogd met behulp van de vrieslucht techniek. De bladeren worden vervolgens in het fijne biologische tarwegras poeder geplet. In dit proces wordt geen tijd verspild, om ervoor te zorgen dat de voedingsstoffen niet onderweg worden vernietigd, duurt het hele proces, van het veld tot het eindproduct minder dan een uur. Het resultaat is puur biologisch tarwegras poeder dat alle voedingsstoffen bevat die we willen.

Groothandel in Tarwegras Poeder NL

Bent u geïnteresseerd in het kopen van kwaliteit biologisch tarwegras poeder van een biologische superfood groothandel? NutriBoost biedt tarwegras poeder in bulkprivate label en white label. We kunnen onze producten overal in Nederland en in heel Europa leveren. Onze leveringscapaciteit begint van 20 kg tot volledige containers. Neem contact met ons op voor meer informatie over bestellen.

Kwaliteitscontrole

We begrijpen dat u op zoek bent naar een product van hoge kwaliteit. NutriBoost is IFS en biologisch gecertificeerd en al onze producten zijn volledig geanalyseerd.

Diensten

Ons organisch tarwegras is beschikbaar voor de volgende diensten die we aanbieden:

Kijk voor meer informatie over onze services op de individuele service pagina of neem contact met ons op via onze contactpagina.

Biologisch Tarwegras

De potentiële gezondheidsvoordelen van biologisch tarwegras werden voor het eerst in de jaren 1930 onderzocht door agrarisch chemicus dr. Charles Schnaber. Het viel hem op dat tijdens zijn onderzoek om de vruchtbaarheid en groei van kippen op natuurlijke wijze te bevorderen, dat kippen die tarwegras aten sneller eieren legden en sneller herstelde van ziekten.

In de jaren 1950 was het Ann Wigmore die de gezondheidsvoordelen van tarwegras verder bestudeerde, nadat zij een geheel vegetarisch, vers en rauw dieet volgde toen bij haar darmkanker werd geconstateerd. Zij maakte in dit dieet (Hippocrates dieet) vooral gebruik van tarwegras. Ze herstelde binnen een jaar en zij schreef haar herstel toe aan de helende eigenschappen van tarwegras. Sindsdien is het een populair product geworden in diëten waar ontgiften centraal staat.

Wat is Biologisch tarwegras?

Kort gezegd is biologisch tarwegras gekiemde tarwekorrels. Voordat het jonge tarwe uitgroeit tot graan (zoals wij dat kennen) vormt het als eerst een groene, sprieterige plant. Als het zo’n 7 tot 8 dagen oud is, bevat het gras de meeste vitaminen, mineralen en antioxidanten. Op dat moment wordt het geoogst en geperst.

Gebruik van biologisch tarwegras en dosering

Wij adviseren u om dagelijks 1 tot 2 theelepels biologisch tarwegras poeder van NutriBoost te consumeren. Dit kunt u door bijvoorbeeld uw smoothie, shake of sap mengen.

Dit product is geen vervanging van medicatie en dient enkel genomen te worden als toevoeging op een uitgebalanceerd voedingsschema. De informatie op deze pagina heeft enkel informatieve doeleinden en kan niet worden gezien als advies of gebruikshandleiding.

Leave a Reply