Blog

Biologische Olijfolie

Biologische Olijfolie

Biologische olijfolie van eerste persing is een van de meest gebruikte oliën ter wereld. Dit is heel begrijpelijk, want het is ook een van de gezondste.

Wat is Olijfolie?

Biologische olijfolie van eerste persing is afkomstig van dezelfde olijfolie die wordt gebruikt in maaltijden zoals pizza’s en salades. De olijven groeien op de olea europea boom. Deze boom heeft wortels in Syrië en Kreta van ongeveer 7.000 jaar geleden. Rond deze tijd werd het niet alleen gebruikt voor voedsel, maar ook voor brandstof en medicijnen. Olie-extract van olijven bestaat sinds 3000 v.Chr

De olijf in je martini, pizza en salade is dezelfde olijf waar olijfolie vandaan komt. Dit moet worden vermeld omdat soms de olie gewonnen uit olijven populairder is dan de olijf zelf.

De verse olijven worden geplet en geperst om de olie eruit te halen. Er zijn verschillende soorten olijfolie: extra vierge olijfolie, gewone olijfolie en geraffineerde of lichte olijfolie. Deze graden zijn van toepassing op de mate waarin de olijfolie wordt verwerkt.

Is jullie Olijfolie biologisch gecertificeerd?

Ja! We zijn gecertificeerd door SKAL en de Virgin Olive Oil die we gebruiken is afkomstig uit Europa. Het is niet nodig om pesticiden, herbiciden, fungiciden en andere schadelijke chemicaliën te gebruiken, omdat ze worden gekweekt in van nature vruchtbare gronden, we hoeven er geen kunstmatige meststoffen op te gebruiken. Onze Virgin Olive Oil is biologisch gecertificeerd door SKAL Biocontrole en is daarom biologisch gecertificeerd in de EU.

Hoe wordt jullie olijfolie gemaakt?

Bij nutriboost laten we onze bomen groeien op bodems die vruchtbaar zijn en in besmette gebieden waar de olijven echt tot hun volle potentieel kunnen groeien. De bodem die we gebruiken is vrij van chemicaliën en de bomen zijn vrij van pesticiden, om ervoor te zorgen dat ze de beste kwaliteit bereiken.

Veel bedrijven maken extra vierge olijfolie, maar er is veel fraude op de oliemarkt, dus misschien gebruikt u olijfolie die niet zo puur is als het zegt. Bij Nutriboost kunnen we u verzekeren dat onze biologische olijfolie zo puur mogelijk is en wordt gemaakt zonder gebruik te maken van chemicaliën en goedkope oliën van lage kwaliteit.

Onze maagdelijke olie heeft een delicate maar krachtige smaak, geur en kleur. Onze olijfolie is ook onder de twee procent met zijn zuurgraad, wat een aanvullend ingrediënt is voor de algehele superieure kwaliteit.

Groothandel in Olijfolie NL

Bent u geïnteresseerd in het kopen van kwaliteit biologische Olijfolie van een biologische superfood groothandel? NutriBoost biedt Olijfolie in bulkprivate label en white label. We kunnen onze producten overal in Nederland en in heel Europa leveren. Onze leveringscapaciteit begint van 20 kg tot volledige containers. Neem contact met ons op voor meer informatie over bestellen.

Kwaliteitscontrole

We begrijpen dat u op zoek bent naar een product van hoge kwaliteit. NutriBoost is IFS en biologisch gecertificeerd en al onze producten zijn volledig geanalyseerd.

Diensten

Onze biologische olijfolie van eerste persing is beschikbaar voor de volgende diensten die wij aanbieden:

Kijk voor meer informatie over onze services op de individuele service pagina of neem contact met ons op via onze contactpagina.

Tags: