Blog

Biologische Paarse Mais Poeder

Biologische Paarse Mais Poeder

Biologische Paarse Mais is een Peruaans superfood afkomstig van een subtropische plant. Deze plant groeit in de valleien van de Andes, waar hij ook wordt verbouwd. Paarse Mais wordt geroemd vanwege het aandeel anthocyanen. Anthocyanen kunnen het risico op verhoogde bloeddruk omlaag brengen (Cassidy AC et al. (2010): Habitual intake of flavonoid subclasses and incident hypertension in adults, American Journal of Clinical Nutrition).

Gebruik Biologische Paarse Mais Poeder

Biologische Paarse Mais Poeder wordt gemaakt door het eerst te drogen en dan de paarse maïskorrels te vermalen. Het is naast een voedzame superfood ook nog eens heel lekker. In Peru wordt het veel gedronken en gebruikt men het in toetjes. De heerlijke smaak is het meest vergelijkbaar met die van standaard maïs.

Biologische Paarse Mais Poeder van NutriBoost kun je het beste bewaren op een koele, droge plaats. Bijvoorbeeld in een keukenkastje of een koele voorraadkast. Maar niet in de koelkast.

De aanbevolen dosering is 1 tot 2 afgestreken theelepels (ca. 1 tot 2 gram) per dag.

Je kunt biologisch paarse mais poeder van NutriBoost door een smoothie of sap roeren. Maar het is ook te gebruiken als ingrediënt in toetjes, fruitsalades of rauwe chocolade. Een verpakking Paarse Mais Poeder van NutriBoost bevat in totaal 125 gram.

Biologische Paarse Mais Poeder recepten

Kijk voor paarse mais poeder recepten op onze pagina met superfood recepten.

Leave a Reply