Heirloom-bomen worden geoogst op kleine boerderijen in de Amazone-bossen van Afrika en Peru. Zij zijn de bron om cacaobonen te krijgen. Deze bonen worden zeer zorgvuldig geoogst, schoongemaakt, gesorteerd en gedroogd. Cacaobonen zijn de smaakmakers en grondstoffen voor chocolade. Deze bonen kunnen cacaoboter en andere cacaobestanddelen bieden om te extraheren.
Cacaobonen, rauw origine
De Botanische naam van de cacaoboom is Theobroma cacao, en het is de bron van chocolade. Cacaobonen worden in principe gebruikt om chocolade te maken en worden van deze boom geoogst. De vrucht van deze boom wordt peulen genoemd en bonen zijn de zaden van deze vrucht. De schaal van de peul is fel gekleurd en heeft een zeer harde schaal. Ze groeien op de takken van een boom in de vorm van clusters. Ten eerste zijn deze peulen niet-geurende kleine witte bloemen die Cauliflorie worden genoemd. Deze bloemen groeien aan de verouderde takken van een boom.
NutriBoost biedt cacaobonen aan die afkomstig zijn uit Peru en Afrika. In Peru groeien ze voornamelijk in de bosgebieden van Amazone, Junín, Cusco, Ayacucho en San Martin. De smaak van de cacaobonen is bitter, net als ongezoete chocolade.
Hoe cacaobonen, rauw te gebruiken
Het kan worden gebruikt als; vermaal met koffie, schil en eet, rooster, plet en voeg toe aan smoothies, muesli, ijsjes, trail mix, koekjesbeslag of als vervanging in recepten of desserts voor chocoladeschilfers.