This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

ParameterOmschrijving
Botanische naamTheobroma cacao
Verpakkingsgrootte
25 Kilogram
Minimale Bestelhoeveelheid25 Kilogram
OrigineAfrika, Zuid-Amerika
UiterlijkBonen
BeschikbaarheidBulk, Private Label
KwaliteitBiologisch, Conventioneel
Houdbaarheid
24 maanden
Portiegrootte
28 gram
CategorieSuperfoods

 

 

 

Heirloom-bomen worden geoogst op kleine boerderijen in de Amazone-bossen van Afrika en Peru. Zij zijn de bron om cacaobonen te krijgen. Deze bonen worden zeer zorgvuldig geoogst, schoongemaakt, gesorteerd en gedroogd. Cacaobonen zijn de smaakmakers en grondstoffen voor chocolade. Deze bonen kunnen cacaoboter en andere cacaobestanddelen bieden om te extraheren.

Cacaobonen, rauw origine

De Botanische naam van de cacaoboom is Theobroma cacao, en het is de bron van chocolade. Cacaobonen worden in principe gebruikt om chocolade te maken en worden van deze boom geoogst. De vrucht van deze boom wordt peulen genoemd en bonen zijn de zaden van deze vrucht. De schaal van de peul is fel gekleurd en heeft een zeer harde schaal. Ze groeien op de takken van een boom in de vorm van clusters. Ten eerste zijn deze peulen niet-geurende kleine witte bloemen die Cauliflorie worden genoemd. Deze bloemen groeien aan de verouderde takken van een boom.

NutriBoost biedt cacaobonen aan die afkomstig zijn uit Peru en Afrika. In Peru groeien ze voornamelijk in de bosgebieden van Amazone, Junín, Cusco, Ayacucho en San Martin. De smaak van de cacaobonen is bitter, net als ongezoete chocolade.

Hoe cacaobonen, rauw te gebruiken

Het kan worden gebruikt als; vermaal met koffie, schil en eet, rooster, plet en voeg toe aan smoothies, muesli, ijsjes, trail mix, koekjesbeslag of als vervanging in recepten of desserts voor chocoladeschilfers.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our