Er zijn veel landen en regio’s in de wereld waar Vaccinium corymbosum of bosbessen worden geoogst. Maar de meeste zijn te vinden in Zuid-Amerika en Europa. De blauwe bessen poeder wordt gemaakt als de bosbessen worden ingevroren en gedroogd. Wanneer bosbessen in gepoederde vorm zijn, hebben ze veel meer smaak in vergelijking met hun verse vorm. Als je een eetlepel bosbessenpoeder neemt, staat dit gelijk aan een halve kop verse bosbessen. Daarom is het verstandiger om bosbessenpoeder te kopen dan verse bosbessen. De blauwe bessen poeder die wij aanbieden is volledig puur en biologisch en gecertificeerd door Skal.
Blauwe Bessen Poeder Origine
De Bosbes wordt ook wel Vaccinium corymbosum genoemd en is een noordelijke bosbes die voorkomt in Noord-Amerika. Vanaf het begin van zijn ontdekking werd het beschouwd als een van de meest economische voedselgewassen. Het komt doordat het gewas stabiel is en het fruit van hoge kwaliteit is. Wanneer deze bessen groter worden, geven ze een zoete wijn smaak. De teelt van bosbessen is met uiterste zorg uitgevoerd in hun Chileense en Canadese boomgaard. Voor de ideale teelt van bosbessen zijn de kustgebieden van Chili, de bergen en de centrale vallei de beste plaatsen vanwege hun koude en warme seizoenen. De bosbessen gaan in het proces van drogen en invriezen nadat het oogsten is voltooid.
Hoe bosbessen poeder te gebruiken
De bosbessen poeder die we aanbieden is 100% biologisch met van nature zoet en een beetje pittige smaak. De textuur van onze blauwe bessen poeder is geweldig en kan worden toegevoegd aan alles zoals muffin, smoothies, enz. Voor een geweldige kleur. Voor een ochtend boost kun je bosbessenpoeder op granola of yoghurt strooien. Een andere heerlijke manier om de bosbessen poeder te gebruiken, is door hem te gebruiken met cashewnoten en kokosmelk om een veganistische cheesecake voor je klanten te maken.