Deze blauwe bessen zijn gedroogd en geven een heerlijke smaak en kleur, met een natuurlijke donkerpaarse kleur. Het kan een geweldige vervanger zijn voor verse bessen als ze buiten het seizoen zijn. Ze kunnen als tussendoortje worden gegeten, of u kunt ze toevoegen aan gebakken producten, smoothies, ontbijtgranen en zoete recepten. Ze zijn verkrijgbaar met appelsap (Apple Juice Infused – AJC) of rietsuiker.
Blauwe bessen wild of gecultiveerd, Origine
De botanische naam van deze vrucht is Vaccinium angustifolium, maar ze zijn algemeen bekend als wilde bosbessen. Ze behoren tot de inheemse bosbessen familie uit Midden- en Oost-Canada, Noordoost-Verenigde Staten. Ze groeien in het gebied van de Grote Meren in het westen en de Great Smoky Mountains in het zuiden.
U kunt wilde bosbessen krijgen met toevoeging rietsuiker of appelsap. Appelsap en rietsuiker zijn verkrijgbaar met de concentratie zonnebloemolie. Ze zijn uitstekend van smaak, kwaliteit en kleur, en zijn beschikbaar voor gebruik in verschillende gerechten en goederen, zoals bosbessentaart, gelei, jam, snacks, muffins en ontbijtgranen.
Hoe gebruik je blauwe bessen, wild of gecultiveerd
Na het drogen worden deze bosbessen zoveel lekkerder en kunnen ze worden gecombineerd met zaden, wandel mix en lunchboxen. Je kunt ze het ingrediënt maken dat je in het ontbijt gebruikt, zoals pap, smoothies en muesli. Het toevoegen van gedroogde bosbessen aan rauw voedsel zoals energieballetjes en chia-pudding kan ook een geweldige ervaring zijn.
Blauwe bessen toevoegen aan rijstsalades, hartige couscous, quinoa, met geroosterde zaden en verse kruiden kan een heerlijke ervaring zijn. Een andere nuttige toevoeging van bosbessen kan zijn in gebakken producten, muffins, fruitbrood en cakes, zodat u ten volle kunt genieten van de heerlijke smaak.