Parameter | Omschrijving |
Botanische naam | Cocos Nucifera |
Verpakkingsgrootte | 10 Kilogram |
Minimale Bestelhoeveelheid | 10 Kilogram |
Origine | Sri Lanka |
Uiterlijk | Chips |
Beschikbaarheid | Bulk, Private Label |
Kwaliteit | Biologisch |
Houdbaarheid | 12 maanden |
Portiegrootte | 20 gram |
Categorie | Gedroogd Fruit |
Verse kokosnoten worden in kleine reepjes en flinterdunne halve manen gesneden. Daarna worden ze bij het roosteren omgezet in gouden chips. Ze zijn net als cashewnoten, na het roosteren kun je ze niet weerstaan. Je kunt genieten van deze heerlijke kokos chips met snack mixen, fruit en zeevruchten. Je kunt het ook een onderdeel van je salade maken.
Biologische kokosnoten worden met de hand geplukt en overgebracht naar de centrale verwerkingseenheid. In die unit wordt een inspectie uitgevoerd, en de kokosnoten die niet door de inspectie komen worden verwijderd. Bij dit proces wordt elke kokosnoot eerst gepeld. Nu blijft het witte vlees van de kokosnoot over. Dit vlees wordt overgebracht naar de transportband om te versnipperen. Wanneer het versnipperen voltooid is, wordt het vlees in de oven gedroogd om het vocht op een vooraf bepaald niveau te verwijderen. Na het drogen gaan de gedroogde kokosnoten door veel filters om een consistente grootte te behouden en klontering te verminderen. Dan is het tijd om deze ongezoete kokosnoot chips zachtjes te roosteren.
Hoe kokos chips, geroosterd te gebruiken
Je kunt deze perfect geroosterde kokos chips gebruiken bij yoghurt, granola, frisse salade of zelfs bij muffinrecepten. Geniet van deze geroosterde kokos chips als tussendoortje of serveer ze perfect met ijs.