This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Parameter Omschrijving
Botanische naam Beta vulgaris L.
Verpakkingsgrootte
25 Kilogram
Minimale Bestelhoeveelheid 25 Kilogram
Origine Italie
Uiterlijk Poeder
Beschikbaarheid Bulk, Private Label
Kwaliteit Biologisch, Conventioneel
Houdbaarheid
24 maanden
Portiegrootte
5 gram
Categorie Gedroogd Fruit

 

 

 

Rode bieten poeder is verkrijgbaar in grootverpakking voor foodprofessionals. De rode bieten poeder die we aanbieden, komt oorspronkelijk uit Italië en is volledig puur zonder enige toevoegingen. Het is 100% biologisch gecertificeerd.

Oorsprong van rode biet poeder

Rode biet groente wordt gebruikt om rode biet poeder te maken. Beta vulgaris is een andere naam van de rode bieten poeder en behoort tot de familie Amaranthaceae, die in feite de oude amarant korrels zijn. Deze poeder wordt gemaakt van de penwortel van de bietenplant, en die penwortel is de moeder wortel die zijwaarts ontspruit. De penwortel groeit naar beneden in de grond en heeft een dikke, taps toelopende en rechte vorm. De andere namen van de bietenplant zijn rode biet, tuinbiet, goudbiet, tafelbiet of suikerbiet. Je kunt het op beide manieren spellen als rode biet of biet.

Rode en witte bieten werden in de oudheid in Italië gekweekt en alleen de inheemse boeren konden aan de kusten van de Middellandse Zee kweken. De andere vroege boeren kweekten vroeger de andere rassen van de rode biet, met name de snijbiet. Daarom zien we een breed scala aan bieten qua kleuren en vormen.

Van alle groenten is rode biet de zoetste vanwege het hoogste suikergehalte in de samenstelling. Dat is de reden waarom mensen het gebruiken als zoetstof. De poeder en het sap van de rode biet worden gebruikt in andere sappen, die verschillende soorten voedsel kleuren en de selderij en wortel op smaak brengen. De veelzijdigheid van de rode biet maakt het een veel gebruikte groente in poedervorm.

Hoe bietenpoeder te gebruiken

Wil je dagelijks rode bieten poeder gebruiken, dan kun je maximaal 5 theelepels gebruiken. Maar voor nieuwe gebruikers is het aan te raden om een ​​lage dosering van de poeder te gebruiken. De beste manier om rode bietenpoeder te gebruiken, is door ‘s ochtends voor de training een halve dosis in te nemen en de andere helft bij het avondeten. U kunt genieten van de bieten poeder met sappen en smoothies of over het eten strooien.

Beide smaken van de bietenpoeder zijn sterk en het beste om mee te bakken en koken. Door bietenpoeder aan je drankjes en smoothies toe te voegen, voeg je goedheid toe aan je drankjes – een ander ideaal ding is om het te gebruiken bij het bakken als natuurlijke kleurstof.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our