This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Parameter Omschrijving
Botanische naam Vitis vinifera
Verpakkingsgrootte 10 – 12.5 Kilogram
Minimale Bestelhoeveelheid 20 – 25 Kilogram
Origine Argentinie, Turkije
Uiterlijk Bessen
Beschikbaarheid Bulk, Private Label
Kwaliteit Biologisch, Conventioneel
Houdbaarheid 12 – 24 maanden
Portiegrootte ¼ Kopje
Categorie Gedroogd Fruit

 

Wanneer witte pitloze druiven op een natuurlijke wijze worden gedroogd, veranderen ze in biologisch sultana-rozijnen. Als we rozijnen vergelijken met andere rozijnen, zijn ze over het algemeen sappiger, zoeter en kleiner. Rozijn is een term die over het algemeen wordt gebruikt voor zowel rozijnen als sultana’s.

In feite zijn rozijnen gedroogde druiven. Deze druiven worden na enige tijd, water en zonneschijn omgezet in taaie en zoete rozijnen. Deze gedroogde vrucht was als een schat in het oude Rome en werd gebruikt om belastingen te betalen of als beloning voor topsporters.

Wanneer deze sultana-rozijnen de fabriek bereiken, doorlopen ze het reinigingsproces, eerst mechanisch met afzuigers en filters, daarna worden röntgenscanners en lasers gebruikt voor het reinigen. Uiteindelijk is er een metaal inspectie waarbij verpakte producten door een metaaldetector worden geleid.

Rozijnen, Sultana Origine

Er zijn enkele landen, met name Commonwealth-landen, waar rozijnen worden gemaakt door grotere pitloze druiven die vervolgens rozijnen worden genoemd. Dit soort rozijnen worden bijvoorbeeld sultana-rozijnen, sultanis of sultana’s genoemd. De sultana-rozijn is gemaakt van de gedroogde en lichtgroene druif. Ze hebben een gouden kleur. De bleekgroene variëteit van sultana is gemaakt van de ovale pitloze druif. Over het algemeen wordt het aangeduid met de naam Sultana of Sultanina, maar in sommige landen heeft het verschillende namen, zoals Lady de Coverly, Thompson Seedless en ovaal vruchtige Kishmish

Hoe rozijnen, Sultana te gebruiken

Je kunt van rozijnen genieten als tussendoortje, maar ze kunnen ook gebruikt worden bij je lunch of als topping op je ontbijt. Sultana’s kunnen goed gecombineerd worden met granen en granola, of je kunt ze gebruiken in pilaf of salades.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our