Moerbeien vind je op elk continent. Het is een sappige en kleine vrucht van de moerbeiboom. Hoewel deze plant ongeveer 15 soorten heeft, worden er slechts drie gekweekt voor commercieel gebruik. We plukken gedroogde moerbeien van de beste producenten en ze worden verwerkt in onze gecertificeerde biologische faciliteit. Ze zijn volledig biologisch, natuurlijk en gekweekt zonder enige insecticiden of pesticiden.
Witte Moerbeien Origine
Witte moerbeien hebben een Latijnse oorsprong. Daarom worden ze ook wel Morusfruit genoemd. Technisch gezien zijn dit geen bessen. Net als druiven zijn het geaggregeerde vruchten die op een enkele stengel groeien in de vorm van trossen. Van nature produceert een moerbeiboom geen wit fruit, tenzij hij specifiek voor dit doel wordt gekweekt. De naam is niet wit vanwege de vrucht, maar vanwege de gekleurde knoppen. De moerbei heeft drie soorten; rood, hybride en wit. De vrucht van een hybride boom heeft veel kleuren. China is de belangrijkste producent van witte moerbeien vanwege hun bladeren en kleur.
Hoe witte moerbeien te gebruiken
Je kunt gedroogde witte moerbeien in elk gerecht doen, of ze kunnen als tussendoortje worden gegeten. In de koelkast zijn ze enkele maanden te bewaren, zodoende kun je ze gerust in bulk kopen en er altijd van genieten.