This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Parameter Omschrijving
Botanische naam Curcuma Longa
Verpakkingsgrootte
25 Kilogram
Minimale Bestelhoeveelheid 25 Kilogram
Origine China, India
Uiterlijk Poeder
Beschikbaarheid Bulk, Private Label
Kwaliteit Biologisch, Conventioneel
Houdbaarheid
24 maanden
Portiegrootte
1 theelepel
Categorie Kruiden & Specerijen

 

 

Kurkuma origine

De biologische kurkuma poeder van NutriBoost wordt geoogst van diverse boeren in India. Dit enorme land is de thuisbasis van kurkuma, waar de wortel zich thuis voelt in een warm en vochtig klimaat. Deze diep oranje wortel staat bekend om zijn rijke smaak en eigenschappen. Elk van onze verpakkingen bevat puur, 100% biologisch kurkuma poeder, vrij van kunstmatige toevoegingen en conserveermiddelen.

De historische oorsprong van kurkuma is Azië en het product behoort tot de gemberfamilie. Het is ook één van de meest gewaardeerde specerijen ter wereld. Daarnaast is kurkuma ook een van de goedkoopste kruiden ter wereld. Je kunt het product ook tegenkomen onder de benaming ‘turmeric’.

Private Label Kurkuma

Bent u op zoek naar hoogwaardige kruiden en specerijen, om onder uw eigen merk te verkopen? Met de biologische kurkuma poeder van NutriBoost bent u dan goed op weg. Wij bieden een volledige private label service aan. Dit is inclusief eventueel ontwerp van de verpakking en etiketten. Daarnaast kunt u bij ons al starten met slechts een paar stuks als minimale afname.

Hoe gebruikt u Kurkuma Poeder

De stengel en wortels van de Curcuma Longa plant worden gebruikt om kurkuma Poeder van te maken waardoor het een sterk peperige smaak krijgt. Het heeft een fel gele of oranje kleur en is een van de meest gebruikte kookingrediënten in Zuid-Azië. Er is veel vraag naar, niet alleen vanwege de lage prijs of zeldzaamheid, maar ook vanwege de kleur en smaak. Daarnaast wordt het ook gebruikt om kleding te verven. Hindoes gebruikten bij hun ceremonies ook kurkuma poeder om gekleurde pasta’s te maken.

Vanwege zijn peperige smaak en kleur is kurkuma Poeder een essentieel ingrediënt geworden voor risotto’s, curries, cakes, soepen en veel andere voedingsmiddelen over de hele wereld, vooral in Azië, Europa en Afrika. Gebruiken het dus vooral om de smaak van soepen en curries te versterken. Of voeg het toe aan geroosterde groenten. Tot slot kan kurkuma van melk een rijke verwarmende drank maken. Zoals u leest zijn de mogelijkheden met dit product eindeloos. Voedsel wordt gevuld met een unieke smaak wanneer er gemalen kurkuma-poeder aan wordt toegevoegd. 

This website needs you to allow the use of cookies as described in our