Parameter | Omschrijving |
Botanische naam | Lycopersicon esculentum |
Verpakkingsgrootte |
25 Kilogram |
Minimale Bestelhoeveelheid | 300 Kilogram |
Origine | Europe |
Uiterlijk | Rood Poeder |
Beschikbaarheid | Bulk, Private Label |
Kwaliteit | Biologisch |
Houdbaarheid |
24 maanden |
Portiegrootte |
28 gram |
Categorie | Kruiden & Specerijen |
Gesproeidroogde tomaten worden gebruikt om tomatenpoeder van te maken. Deze fijne Poeder wordt opgeslagen in de pantry na het drogen van tomaten en het vermalen tot Poeder. Tomaten worden in het Latijn ook wel Lycopersicon of wolfsperzik genoemd. Tomaten werden heel lang als giftig beschouwd. Ze hebben decoratief fruit en bladeren.
Tomatenpoeder Origine
De oorsprong van deze plant is Europa, met name Groot-Brittannië. De verse tomaten worden verwerkt tot drijfmest, waarna het sproeidrogen van de drijfmest resulteert in tomatenpoeder. Sproeidrogen wordt toegepast op een vloeibaar mengsel wat resulteert in fijne tomatenpoeder. Als je kleine aanpassingen aan de sproeikop maakt, kun je de tomatenpoeder consistent maken. Het product is sterk geconcentreerd met een doffe rode kleur. Maar het kan worden verbeterd tot helderrood aan de hand van de wens van de klant.
Hoe tomatenpoeder te gebruiken
Je kunt het in veel gerechten gebruiken door er na het mengen met water rode tomatenpuree van te maken. Tomatenpoeder kan in veel recepten worden gebruikt ter vervanging van verse tomaten omdat het de smaak van gerechten kan versterken. Het verbetert de smaak van tuin verse salsa en geeft smaak aan de smakeloze kruideniers tomaten.