This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

ParameterOmschrijving
Botanische naamAmaranthus caudatus
Verpakkingsgrootte 20 – 25 Kilogram
Minimale Bestelhoeveelheid20 -25 Kilogram
OrigineIndia
UiterlijkPoeder
BeschikbaarheidBulk, Private Label
KwaliteitBiologisch, Conventioneel
Houdbaarheid 24 maanden
Portiegrootte ¼ kopje
CategorieMeel

Amarantmeel wordt geproduceerd uit de belangrijkste bron, de amarant plant. De zaden van de plant worden vermalen, waardoor er bloem van wordt gemaakt. Het kan gebruikt worden om te bakken of te mengen met andere melen. Het zaad van de amarant plant dat wordt gebruikt om amarantmeel te maken, is er in verschillende kleuren, zoals roze, wit, goud en bruin. De kleur hangt af van de soort. U kunt amarantmeel gebruiken om te bakken en om uw gerechten een zoete en heerlijke smaak te geven. Mensen beschouwen amarant als een graansoort, zoals tarwe en haver, maar dat is het niet. Ook al heeft het vergelijkbare toepassingen en voedingsstoffen als granen, het is totaal anders dan graankorrels.

Amarantmeel Origine

De belangrijkste producent van amarant was het Azteekse rijk, dat machtig was in centraal Mexico in de 15e en 16e eeuw na Christus. Na bonen en maïs was amarant het derde belangrijkste gewas dat in het rijk werd geproduceerd. Het is genoemd naar een Grieks woord dat grofweg “eeuwig” betekent. Het toont de stevigheid en veelzijdigheid van dit zaadje.

Hoe amarantmeel te gebruiken

De Azteken gebruikten amarant om tortilla’s, atole en tamales te maken. Wanneer Huitzilopochtli, hun heilige maand, begint, gebruiken ze agave, maïs en amarant om de afgoden van hun goden te creëren. Om uw favoriete bakgerechten te maken, zoals brood, flatbreads, pannenkoeken, crackers en pizzadeeg, wordt amarantmeel de perfecte aanvulling in uw keuken.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our