Parameter | Omschrijving |
Botanische naam | Cocos nucifera |
Verpakkingsgrootte | 10 Kilogram |
Minimale Bestelhoeveelheid | 20 Kilogram |
Origine | Sri Lanka |
Uiterlijk | Poeder |
Beschikbaarheid | Bulk, Private Label |
Kwaliteit | Biologisch, Conventioneel |
Houdbaarheid | 12 – 24 maanden |
Portiegrootte | ¼ Kopje |
Categorie | Meel |
Het kokosmeel dat wij aanbieden is biologisch en afkomstig uit Indonesië, de Filipijnen en Sri Lanka. Dit kokosmeel wordt verkregen door kokosvlees te malen of te raspen. Eerst wordt het vlees ontvet en gedroogd en daarna vermalen tot Poeder. Het kokosmeel kan gebruikt worden ter vervanging van tarwebloem omdat het glutenvrij is. Je zou misschien verwachten dat kokosmeel naar kokos smaakt en dat is het ook. De zoetheid en kokossmaak ervaar je aan de hand van de hoeveelheid kokosmeel die je in je gerechten gebruikt. Houd er rekening mee dat kokosmeel veel eigenschappen heeft en zeer absorberend is. Er is geen specifiek tijdstip van de rijpheid van de kokosnoot. Daarom moet er een ervaren persoon zijn om voor de juiste rijpingstijd te zorgen. Als ze niet op het juiste moment worden geoogst, zijn ze niet rijp genoeg. Er mogen alleen handen worden gebruikt om kokosnoot te oogsten, want machines kunnen niet doen wat handen kunnen. Daartoe beklimmen lokale oogst helpers de kokospalm om te oogsten. De ingezamelde kokosnoten worden overgebracht naar de fabrieken voor verdere verwerking. Ons meel is volledig biologisch en bevat geen andere ingrediënten. Die kokosnoten die niet voor meel kunnen worden gebruikt, worden op een andere manier verwerkt en gerecycled. Kokosnoten zijn ook een handig ingrediënt in diervoeding en worden ook gebruikt om kokosmelk, kokosmeel en kokosolie te krijgen.
Hoe kokosmeel te gebruiken
Kokos heeft zijn unieke plek in de keuken. Het kan ideaal worden gebruikt met andere melen om te bakken. Onze meel is biologisch en wordt in veel diverse gerechten gebruikt. Het kan ook een goede aanvulling zijn op yoghurt, muesli en smoothies. U kunt een romige textuur en consistentie hebben in soepen en sauzen met een kokosaroma. De smaak van kokosmeel is hetzelfde als die van kokos.