Parameter | Omschrijving |
Botanische naam | Chenopodium quinoa |
Verpakkingsgrootte |
25 Kilogram |
Minimale Bestelhoeveelheid | 25 Kilogram |
Origine | Peru |
Uiterlijk | Poeder |
Beschikbaarheid | Bulk, Private Label |
Kwaliteit | Biologisch |
Houdbaarheid |
24 maanden |
Portiegrootte |
1/4 kopje |
Categorie | Melen |
Quinoa staat bekend als een kruidachtige plant die vooral in Zuid-Amerika groeit vanwege zijn eetbare zaden als graangewas. Quinoa-zaden of -granen zijn glutenvrij en een pseudograan.
Quinoa Meel Origine
De eerste teelt van Quinoa werd ongeveer 7000 jaar geleden gedaan in de Andes. Daarom wordt het beschouwd als een oud graan en een belangrijk voedselproduct sinds het precolumbiaanse tijdperk. Toen de Spaanse zoektocht plaatsvond, verwaarloosden ze Quinoa omdat ze dachten dat het een Indiaas gerecht was.
De teelt van Quinoa was op zijn hoogtepunt in de laatste helft van de 20e eeuw. Nu wordt het verbouwd van het Andesgebied tot het noordwesten van de Verenigde Staten tot in Canada. Ongeveer 255 commerciële producten, waaronder bakproducten, hadden van september 2017 tot 2018 Quinoa als ingrediënt.
Het groeiende gebied van dit kleine pseudograan is de Andes. Je kunt quinoa zaden gebruiken als geroosterd of rauw.
Hoe Quinoa Meel te gebruiken
Over het algemeen wordt quinoameel gemengd met andere melen en gebruikt in veel producten zoals desserts, brood, gebak en andere bakproducten. Het meel van Quinoa wordt geroosterd of gekookt. Het wordt gewoonlijk voor ongeveer 20% gebruikt door het te mengen met tarwebloem om pannenkoeken, desserts, brood en koekjes te maken.