This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
ParameterOmschrijving
Botanische naamOryza sativa
Verpakkingsgrootte
25 Kilogram
Minimale Bestelhoeveelheid25 Kilogram
OrigineEuropa
UiterlijkPoeder
BeschikbaarheidBulk, Private Label
KwaliteitBiologisch, Conventioneel
Houdbaarheid
12 – 24 maanden
Portiegrootte
100 gram
CategorieMeel

Rijstpoeder of rijstmeel wordt gemaakt door fijne rijst fijn te malen. Na het verwijderen van de oneetbare buitenste schil van de volkoren rijst, krijgen we bruine rijstmeel. Rijstmeel is glutenvrij, daarom kan het worden gebruikt in plaats van tarwebloem. Je kunt ook rijstmeel gebruiken als bindmiddel.

Rijstmeel, Bruin Origine

Vóór 6000 voor Christus. in Zuid-China werd voor het eerst rijst verbouwd. Na enige tijd begon het zich te verspreiden in India, Thailand en Vietnam. Op dit moment zijn India en China verantwoordelijk voor de productie van 50% van alle rijst in de wereld. De belangrijkste staten in de VS die voornamelijk rijst produceren, zijn Arkansas, Louisiana en Californië.

In die delen van de wereld waar rijst als een belangrijk voedsel ingrediënt wordt gebruikt, wordt meestal rijstmeel gebruikt in plaats van tarwebloem. Het werd het hoofdingrediënt van bakproducten en bewerkte voedingsmiddelen snel nadat het in de jaren tachtig in de westerse landen werd geïntroduceerd. 90% van de rijstteelt en -consumptie in de wereld vindt plaats in Azië.

Bruine rijst heeft een donkere kleur en een harde textuur. Daarom wordt het voornamelijk gebruikt om brood en gebak te maken nadat het is geplet.

Hoe gebruikt u rijstmeel, bruin

Bruine rijstmeel wordt gemaakt na het malen van 100% pure kwaliteit volkoren bruine rijst. Dit meel geeft een nootachtige en milde smaak. Het is glutenvrij rijstmeel. Daarom kun je het gebruiken in glutenvrije bakrecepten, het indikken van jus en sauzen, voor het maken van brood, muffins en pannenkoeken.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our