This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

ParameterOmschrijving
Botanische naamTriticum spelt
Verpakkingsgrootte
25 Kilogram
Minimale Bestelhoeveelheid25 Kilogram
OrigineNederland
UiterlijkPoeder
BeschikbaarheidBulk, Private Label
KwaliteitBiologisch, Conventioneel
Houdbaarheid
24 maanden
Portiegrootte
¼ kopje
CategorieMeel

 

 

 

Spelt staat bekend als een graankorrel die tot de tarwe familie behoort. Maar het is niet zoals tarwe. Dit graan wordt al honderden jaren verbouwd in het Midden-Oosten en Europa. Hoewel het er hetzelfde uitziet als tarwe, is de buitenste schil erg hard en wordt het voor gebruik geplet. Net als tarwebloem is de smaak een beetje zoet en nootachtig.

Als we het hebben over de meest populaire niet-tarwemeel, dan is speltmeel er een van. Het wordt gebruikt in alle tarwevrije recepten, brood en pasta.

Speltmeel Origine

Spelt behoort tot de tarwe familie. Het is een tarwesoort die sinds 5000 voor Christus wordt verbouwd. Het wordt ook gepelde tarwe of Dinkel-tarwe genoemd. Het is een graankorrel die al eeuwen wordt verbouwd. De oorsprong van spelt is Iran, waarna het zijn weg vond naar Europa. Vanaf de vorige eeuw is de teelt van spelt ook in Noord-Amerika begonnen.

Hoe gebruikt u speltmeel?

Speltmeel is een nuttige vervanger van tarwebloem in de verschillende recepten met een verhouding van 1: 1. Spelt heeft een uniek soort gluten erin. Om de structuur voor brood te maken, heeft speltmeel minder kneedtijd nodig omdat het zacht is en gemakkelijk af te breken is, wat het tegenovergestelde is van tarwebloem. Daarom is het belangrijk op te merken dat u het speltmeel niet te veel mengt. Anders wordt de textuur van het ding dat je maakt verkruimeld.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our