Naast amandelmeel wordt er in de USA ook wel gesproken over ‘almond meal’. Voor sommigen zijn ze vergelijkbaar, maar voor anderen niet. Meal is grover gemalen dan amandelmeel. Het bevat meestal ook nog de huid. In Europa zullen we niet veel verwijzingen naar almond meal zien, maar je zult dit wel veel in andere gebieden vinden, vooral in de VS.
Het product dat wij aanbieden, Amandelmeel geblancheerd, is gemaakt van hoogwaardige rauwe amandelen. Over het algemeen zit er een buitenste laag van bruine schil op de rauwe amandelen die de noot omsluiten. Echter, bij geblancheerde amandelmeel is de huid van de amandel verwijderd, en dat geeft het een ander, witter, tintje.
Mensen geven de voorkeur aan ons geblancheerde amandelmeel vanwege de zachte textuur en zoetheid. Het maken van een gebakje wordt veel beter met onze geblancheerde amandelmeel. Wanneer u de schil verwijdert, hebben amandelen een romige kleur die perfect past bij bakken van verschillende gerechten.
De geblancheerde amandelmeel van NutriBoost is verkrijgbaar in de verschillende variëteiten Valencia en Carmel die een zoete smaak en een lichte, consistente kleur geven. Het grootste deel van ons aanbod geblancheerde amandelmeel bestaat uit het type Carmel, aangezien het de meest gearomatiseerde amandel is die ooit is geproduceerd. Wij focussen op kwaliteit zodat onze klanten een fantastische smaak kunnen ervaren.
Hoe gebruik je amandelmeel geblancheerd
U kunt geblancheerd amandelmeel gebruiken in plaats van tarwebloem. Om de algehele smaak van uw gebakken gerechten te versterken, is amandelmeel licht nootachtig, zoet en perfect voor in uw keuken. Als iemand een glutenvrij of koolhydraatarm dieet wil volgen, is geblancheerde amandelmeel een ideaal alternatief voor tarwebloem om van heerlijke bak gerechten te genieten.