This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
Parameter Omschrijving
Botanische naam Bertholletia excelsa
Verpakkingsgrootte
20 Kilogram
Minimale Bestelhoeveelheid 20 Kilogram
Origine Bolivia
Uiterlijk Noten
Beschikbaarheid Bulk, Private Label
Kwaliteit Biologisch, Conventioneel
Houdbaarheid
12- 24 maanden
Portiegrootte
28 gram
Categorie Noten

De paranoot wordt geoogst van een Zuid-Amerikaanse boom met smakelijke zaden. De vorm van deze noten is driehoekig en groeit net als kokosnoten in een houten omhulsel. Bovendien heeft het ook een klein beetje smaak, dat lijkt op de kokosnoot met een boterachtige, zoete en romige smaak die het populair maakt.

Paranoten, medium / midgets Origine

De Botanische naam van paranoten is Bertholletia excelsa. Bijna de helft van de productie van deze noten over de hele wereld vindt plaats in Bolivia. Brazilië en Peru zijn de 2e en 3e grootste producenten van deze noten. Dit betekent dat de Amazone de regio is die alle Braziliaanse noten produceert. Volgens de berekening van de Braziliaanse autoriteiten staan ​​er ongeveer negen miljoen bomen van de Braziliaanse noten in het Amazonegebied.

De boom van de paranoot kan wel 500 jaar oud worden. De gemiddelde jaarlijkse vrucht capaciteit van de boom is ongeveer 40 kg. Daarom wordt het economisch beschouwd als een van de belangrijkste planten in het Amazonegebied. In plaats van te planten, wordt de paranotenboom uit het wild verhandeld voor teelt en oogst.

De vorm van de paranoot is rond en heeft een diameter van 10 cm met een gewicht van 2 kg. Een enkele paranoot kan ongeveer 25 zaden bevatten. Het heeft een harde maar dunne schaal met een witte kern die een eetbaar deel van het zaad is. Deze noten kunnen rauw, geroosterd of gezouten worden gebruikt. Het is bewezen dat het zeer goede ingrediënten zijn voor desserts, soep of over salades gestrooid kunnen worden.

Hoe paranoten, medium / midgets te gebruiken

Je kunt deze paranoten na het hakken in verschillende recepten toevoegen of als tussendoortje gebruiken. Ze kunnen gezoet, geroosterd, gezouten of rauw worden gebruikt. Het zijn zeer goede ingrediënten om te serveren bij desserts, soep of over salades te strooien. Het kan in veel gerechten worden gebruikt of als paranotenolie worden gebruikt.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our