Acerola Poeder gevriesdroogd is verkrijgbaar in bulkverpakking. Wij bieden biologisch gevriesdroogde acerola poeder aan die afkomstig is uit Brazilië en de VS. De acerola die wij aanbieden is 100% puur en bevat geen onzuiverheden. Als zodanig wordt het niet gemengd met bijvoorbeeld maltodextrine.
Acerola Poeder Origine
Acerola is bekend onder verschillende namen, zoals West-Indische kers, Barbados-kers, Cereza en Puerto Ricaanse kers. Het is een inheemse vrucht van West-Indië alsmede subtropisch en tropisch Amerika. Californië staat bekend om de groei van Acerola, en nu produceren ook veel andere tropische en subtropische streken goede kwaliteit acerola. De belangrijkste producent van de Acerola-plant is Brazilië. Een van de eilanden in de Caraïben hecht zodanig veel belang aan de gewassen van de Acerola dat ze extreme voorzorgsmaatregelen nemen als het een snijseizoen is. Het is een vrucht die bij de teelt vers wordt gegeten en geperst. Het vruchtvlees van de vrucht geeft een suikerachtige smaak en aroma, maar is ook zuur. Als de bessen groen zijn, beginnen boeren met oogsten omdat ze bijna twee keer zoveel vitamine C hebben dan wanneer ze rijp zijn. Onze gevriesdroogde acerola stamt uit Brazilië, de grootste producent van acerola ter wereld. Wanneer het fruit wordt geoogst, begint het snel te bederven en kan het na 3 tot 5 dagen onbruikbaar worden. Daarom bewaren wij de acerola in de vorm van poeder door deze te drogen en in te vriezen.
Hoe Acerola Poeder te gebruiken
Ons product is gemaakt van hoogwaardige biologisch acerolasap dat is gedroogd, ingevroren en gemalen. Je kunt de acerola Poeder gebruiken in yoghurt, smoothies en sappen. De vrucht biedt niet alleen smaakvolle voordelen voor de mens, maar biedt ook voedsel voor vogels en nectar voor vlinders. Het volledig gerijpte fruit kan rauw of geconserveerd worden gekookt of gegeten.