Parameter | Omschrijving |
Botanische naam | Adansonia digitata |
Verpakkingsgrootte | 20 Kilogram |
Minimale Bestelhoeveelheid | 20 Kilogram |
Origine | Afrika |
Uiterlijk | Poeder |
Beschikbaarheid | Bulk, Private Label |
Kwaliteit | Biologisch |
Houdbaarheid | 24 maanden |
Portiegrootte | 5 gram per dag |
Categorie | Superfoods |
Baobab Poeder is verkrijgbaar in grootverpakking en private label. De baobab Poeder die wij aanbieden is afkomstig uit Afrika. Over het algemeen is de baobab-fruitpoeder van nature gedehydrateerde fruitpoeder van de endocarpium, de fruitpeulen van de baobabboom. Door gebruik te maken van de mechanische scheidingsmethoden wordt de poeder gescheiden van het zaad. Het is volledig natuurlijk zonder enige onzuiverheden en toevoegingen.
Oorsprong van baobab poeder
Adansonia is een van de oudste en mooiste bomen ter wereld. Het is algemeen bekend als de baobabboom en is de bron van onze biologische baobab poeder. Adansonia of baobabboom is een inheemse boom van Afrika. Het groeit ook in de droge en hete streken zoals Arabië, Madagaskar, Sahara en enkele hete en droge streken van Australië. Baobab is een Arabische naam die “de vader van veel zaden” betekent. In sommige delen van Afrika wordt het vanwege zijn ontwortelde groei ook wel de omgekeerde boom, crème van wijnsteen en apenbroodboom genoemd. Het staat ook bekend als de levensboom in Afrika omdat het niet alleen drank en voedsel biedt, maar ook enkele andere noodzakelijke dingen voor het leven. Er wordt gezegd dat deze boom wel 1500 jaar kan leven. In vergelijking met zijn takken en hoogte is de stam van de boom extreem dik. Witte zware bloemen bloeien op baobab bomen en nacht fruitvleermuizen bestuiven ze, dus deze bloemen worden bruin. De vorm van het zaad van de vrucht is als een nier en heeft een harde schaal. Het binnenste deel van de vrucht is wit, romig en zacht en heeft pulp met een beetje poeder. De smaak van de baobab vrucht is uniek en aangenaam.
3000 milligram vitamine C kan worden verkregen uit 1 kg baobab poeder. Er zijn ook enkele mineralen gevonden in de baobab poeder die kenmerkend voor het product zijn, zoals calcium (± 300 mg / 100 g), magnesium (167 mg / 100 g) en kalium (± 2000 mg / 100 g). Vruchten van de grote baobab bomen die opengebarsten zijn, zijn de bron van Afrikaanse baobab poeder. Daarna wordt het vruchtvlees van het fruit omgezet in baobab poeder wanneer het wordt gescheiden en geplet.
Hoe Baobab Poeder te gebruiken
Baobab-bomen zijn te vinden in Afrika, Australië en Madagaskar.
Je kunt het vers eten of je kunt het Poeder toevoegen voor een unieke smaak in soepen, desserts, smoothies en stoofschotels. Als je het zonder speciale inspanningen dagelijks wil gebruiken, kun je de baobab poeder mengen met dranken zoals smoothies, water, thee of sap. Zelfs het toevoegen van de baobab poeder aan bakproducten of het innemen met havermout of yoghurt is ook een goede optie.