De biologisch boeren in Peru zijn de telers van onze rauwe cacao nibs. Aanvankelijk worden rauwe cacaobonen met de hand uit peulen geoogst en geroerd om hun bitterheid te verminderen. Daarna worden ze schoongemaakt in natuurlijk water, gedroogd, gepeld en vervolgens wordt hun kern in pennen gebroken. Bij dit proces worden geen onzuiverheden toegevoegd en treedt geen verlies van de voedingswaarde van de cacao op.
Cacao nibs, Raw Origine
NutriBoost biedt cacao nibs aan die afkomstig zijn uit Peru. Deze bonen worden over het algemeen verbouwd in de oerwoud gebieden van de Amazone, Junín, San Martin, Cusco en Ayacucho. Kortom, de cacaoboom produceert vruchten die peulen worden genoemd, en het heeft een zaadje dat bekend staat als cacaobonen. Het wordt zorgvuldig gedroogd en gefermenteerd zodat de smaak en voedingsstoffen hetzelfde blijven. Pure bonen worden gebruikt om cacaobonen te krijgen door ze te schillen en ze in fragmenten van de kern te breken. Net als ongezoete chocolade hebben de cacaonibs een bittere smaak.
Wanneer onbewerkte cacaobonen worden geschild en gehakt, veranderen ze in cacaonibs. Wanneer de fruitzaden van de cacaoboom worden gedroogd en gefermenteerd, worden ze rauwe cacaobonen genoemd.
Hoe cacao nibs raw te gebruiken
Geroosterde of rauwe cacaonibs kunnen in veel gerechten worden gebruikt, bijvoorbeeld hartig en zoet. Als je een theelepel cacao nibs aan je havermout- of ochtend smoothies toevoegt, wordt de smaak versterkt. Ze zijn verkrijgbaar in de smaak van diepe donkere chocolade die perfect is voor jou als je de echte chocolade niet wilt gebruiken. Je kunt ze ook toevoegen aan je trail mixen, smoothies of gebakken items voor een overheerlijke smaak.