De cacaoboom groeit in tropische streken over de hele wereld en heeft een vrucht die ons cacaoboter geeft. Zaadpitten zijn de bron van de boter en deze wordt verder verwerkt om zijn gebruinde kleur te krijgen met een aangenaam cacao-aroma, net als chocolade.
Cacaoboter is een puur plantaardig vet dat wordt gewonnen uit cacaobonen en is volledig natuurlijk. Cacaobonen zijn de vrucht van de cacaoboom. We halen ook bonen van cacaovruchten die worden gebruikt om chocolade van te maken. Wafers worden ook wel druppels genoemd en zien er uit als kleine munten.
Cacaoboter wafers Origine
Cacaoboter is het meest bekend als het ingrediënt dat in chocolade wordt gebruikt vanwege zijn smeltende eigenschappen en consistentie. Het is een natuurlijke vrucht met veel vet en wordt gewonnen uit cacaobonen. Het is ook bekend als de chocoladeboom, afgeleid van de Maya-term Xocolatl dat chocolade betekent. Het komt voor in lichtgele kleur en heeft een uitstekende kwaliteit met heerlijke chocolade aroma en geur.
Hoe cacaoboter wafers te gebruiken
Hoewel het uiterlijk en het aroma van cacaoboter veel op chocolade lijken, is de smaak neutraal en ongrijpbaar. Het kan op beide manieren worden gebruikt, voor schoonheidsproducten en zuivelvrije artikelen.