Parameter | Omschrijving |
Botanische naam | Myrciaria dubia |
Verpakkingsgrootte |
20 Kilogram |
Minimale Bestelhoeveelheid | 20 Kilogram |
Origine | Peru |
Uiterlijk | Poeder |
Beschikbaarheid | Bulk, Private Label |
Kwaliteit | Biologisch |
Houdbaarheid |
24 maanden |
Portiegrootte |
1 theelepel |
Categorie | Superfoods |
In het Amazone-regenwoud groeit een kleine bossige boom, genaamd Camu Camu. Deze bomen komen over het algemeen voor in Peru en Brazilië en kunnen wel 5 meter hoog worden. Van deze boom krijgen we, net als een kers, een klein fruit dat ook wel Camu Camu wordt genoemd. De besvrucht wordt na elke 2 tot 3 jaar door volwassen bomen geproduceerd. De grootte van de vrucht is gelijk aan die van limoen en heeft een donker paarse en gele kleur. In Zuid-Amerika is deze vrucht een zeer beroemd ingrediënt bij het koken en krijgt nu meer bekendheid op de Noord-Amerikaanse markt en daarbuiten.
Camu Camu Origine
De Camu Camu Poeder die we aanbieden is volledig Biologisch en is afkomstig uit Peru. De Botanische naam van Camu Camu is Myrciaria dubia en wordt in sommige delen van de wereld ook Camo Camo of Cacari genoemd. Het is een bossige boom die wordt aangetroffen langs de rivieren in Brazilië en Peru. Het groeit tot 16 voet en heeft fruit met rode en paarse kleuren. Het wordt meestal gebruikt door inheemse mensen en geoogst in kano’s. Camu Camu Poeder heeft een gele en lichtroze kleur die wordt verkregen uit gewassen, gesneden, gedesinfecteerd en in de lucht gedroogd en gemalen Camu Camu fruit.
Hoe Camu te gebruiken
Camu Camu is een scherp en zuur poeder die over het algemeen wordt gemengd met smoothies en sappen. Als u Camu Camu-supplementen wilt, kunt u deze in capsules of tabletten gebruiken en met water of met voedsel innemen. We bieden Biologisch Camu Camu Poeder aan in bulk en groothandel, en het is geweldig om te gebruiken bij blends, koken, bakken, snacken of mixen.
In de Europese Unie wordt Camu Camu beschouwd als een novel food.