This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

ParameterOmschrijving
Botanische naamSalvia Hispanica
Verpakkingsgrootte
25 Kilogram
Minimale Bestelhoeveelheid25 Kilogram
OrigineZuid Amerika, Afrika
UiterlijkZaadjes
BeschikbaarheidBulk, Private Label
KwaliteitBiologisch
Houdbaarheid
24 – 36 maanden
Portiegrootte
15 gram
CategorieSuperfoods

 

 

 

Wij bieden chiazaad wit aan dat afkomstig zijn uit Afrika en Zuid-Amerika. Het is verkrijgbaar in zowel Conventioneel als Biologisch. In Midden-Amerika speelt chiazaad al jaren een prominente rol in het dieet van de mensen. De smaak van chiazaad is mild, en het kan knapperig, gelatineus en nootachtig zijn, afhankelijk van het soort bereiding. Het kan worden toegevoegd aan yoghurt, muesli, pap en andere etenswaren.

In vergelijking met hun donkere tegenhangers zijn witte chiazaadjes zeldzaam. Over het algemeen worden witte chiazaden gewoonlijk minder aangetroffen dan donkere chiazaden. Maar als je ze wilt uitzoeken, zou dat met een machine niet mogelijk zijn. Je hebt mensenhanden nodig, en het is nog steeds een zeer langdurige en dure taak. Daarom worden deze specifieke soort zaden geselecteerd en verbouwd. Het kost tijd om een ​​pool van witte chia zaadjes te laten groeien. Als we het hebben over de ingrediënten en smaak, zijn ze hetzelfde als hun donkere varianten. Chia-zaden hebben een hoog zwellend vermogen waardoor ze een goede vervanger zijn voor lijnzaad.

Hoe Chia-zaden wit te gebruiken

Je kunt chiazaadjes als geheel aan je gerechten toevoegen, of ze kunnen worden gebruikt in sappen, smoothies, havermout, gemengd met yoghurt en over salade gestrooid nadat ze zijn geplet. Door deze zaden toe te voegen aan natte gerechten zoals pap of drankjes, zullen ze lichtjes zwellen maar toch een knapperige smaak geven.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our