Omschrijving Lucuma Poeder
Lucuma poeder is afkomstig van de vruchten van de boom waar Lucuma aan groeit. De botanische naam waaronder het bekend is, is Pouteria lucuma. Deze boom groeit op hoge hoogtes. Namelijk tussen de 450 en 1000 meter. Met ongeveer 500 vruchten per jaar levert de boom veel vruchten, maar de eerste vijf jaar produceert de lucumaboom geen enkele vrucht.
Doordat het vruchtvlees van het fruit zeer fijn en droog is, kun je de textuur vergelijken met een hardgekookt ei. In het Engels wordt dan ook weleens de term ‘egg fruit’ gebruikt om lucuma aan te duiden.
Nadat de vrucht is gedroogd wordt het vermalen tot poeder. Het is een zeer fijn en droog poeder. Om die reden heeft het een lange houdbaarheidsdatum van twee jaar vanaf de productiedatum. Onze lucuma is biologisch gecertificeerd en wordt uitvoerig getest op onder andere microbiologie en pesticiden.
Lucuma Poeder Herkomst
De oorsprong van onze lucuma poeder ligt in Peru. De smaak is het beste te omschrijven als een mengsel van vanille en karamel. Het is dan ook een heerlijke toevoeging aan gerechten. En om die reden wordt het dan ook al eeuwen geconsumeerd door de Peruaanse bevolking.
Waar gebruik je lucuma poeder voor?
Met zijn heerlijke smaak, wordt lucuma vooral gebruikt als zoetstof en suikervervanger. Zo vind je het in Zuid-Amerika terug in onder andere ijs. Maar het wordt ook gebruikt als toevoeging in smoothies en dranken, yoghurt en andere gerechten.
Lucuma Poeder Bulk & Private Label
Dit product is bij NutriBoost verkrijgbaar als bulk en private label item. De minimale bestelhoeveelheid bedraagt 20 kilogram. Vraag onze verkoopafdeling om meer informatie omtrent de mogelijkheden voor private label.
Lucuma Poeder Groothandel
Als importeur en groothandel van biologische lucuma poeder leveren wij dit product aan bedrijven wereldwijd. De kwaliteit wordt gewaarborgd door middel van analyses. Er zijn geen bestrijdingsmiddelen of residuen aanwezig in dit product.