This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Parameter Omschrijving
Botanische naam Amaranthus caudatus
Verpakkingsgrootte 25 Kilogram
Minimale Bestelhoeveelheid 25 Kilogram
Origine India
Uiterlijk Zaden
Beschikbaarheid Bulk, Private Label
Kwaliteit Biologisch, Conventioneel
Houdbaarheid 24 maanden
Portiegrootte ½ kopje
Categorie Zaden & Granen

 

 

 

In sommige delen van Mexico groeit amarant als gewas, maar het groeit ook in gebieden zoals India. Naast amarant granen zijn er vlokken, meel en olie. Amarant Olie wordt gewonnen uit de granen die veelal commercieel worden gebruikt. De amarant graan heeft een gladde textuur, die licht aards en nootachtig is. Als we echter nauwkeurig kijken, is amarant geen korrel; het is een zaadje dat van nature glutenvrij is. Het is heerlijk biologisch geteeld voedsel en een veelzijdige toevoeging aan uw ontbijtmenu. Tijdens festivals wordt het ook gebruikt om snoep van te maken, bekend als alegría. Op dit moment wordt het grootste deel van de geproduceerde amarant granen verkocht in gezondheids- en voedingswinkels. Amarant granen origine Verschillende soorten amarant die wordt gekweekt, hebben een geschiedenis van circa 8000 jaar. De planten van de amarant worden beschouwd als pseudogranen die worden gekweekt vanwege hun zetmeelrijke zaden. Echter, kunnen ze niet worden ingedeeld in een familie van granen zoals rijst en tarwe. Verschillende soorten amarant zoals Amaranthus cruentus L, Amaranthus hypochondriacus L en Amaranthus caudatus L worden nog steeds als graan gebruikt. De oogst van de amarant korrel is vergelijkbaar met die van maïs of rijst. Hoe amarant granen te gebruiken Azteken gebruikten de amarant voor tortilla’s, atole en tamales. Bovendien gebruiken ze deze granen, maïs en agave ook om de vormen van hun goden te vormen in hun heilige maand Huitzilopochtli. Wanneer het zaad van de amarant wordt geroosterd, springt het eruit als popcorn. Het kan ook in bloem worden gemengd, zodat het kan worden gebruikt om noedels en brood te maken of te dienen als een goede vervanger voor andere soorten bloem. Je kunt een heerlijke aanvulling op sandwiches en salades maken door de amarant te laten ontkiemen. Je kunt ook de amarant granen koken, op vergelijkbare wijze als die van granen en rijst en ze toevoegen aan je favoriete gerechten. Amarant is ook erg populair om aan je ontbijt toe te voegen, zoals havermout.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our