Parameter | Omschrijving |
Botanische naam | Sesamum |
Verpakkingsgrootte | 25 Kilogram |
Minimale Bestelhoeveelheid | 25 Kilogram |
Origine | Bolivia |
Uiterlijk | Zaad |
Beschikbaarheid | Bulk, Private Label |
Kwaliteit | Biologisch |
Houdbaarheid | 24 maanden |
Portiegrootte | 3 theelepels |
Categorie | Zaden & Granen |
Sesam staat bekend als een van de oudste oliezaad gewassen ter wereld. In vergelijking met andere oliehoudende zaden hebben ze het meeste oliegehalte. Het wordt in de keukens van over de hele wereld gebruikt vanwege zijn nootachtige- en rijke smaak. Het lijkt erg op het zwarte zaad of nigella sativa. Mensen raken in de war en noemen het uienzaad en zwarte komijn. Ze zijn echter allemaal verschillend.
Sesamum indicum is een plant die al duizenden jaren wordt gekweekt. Het heeft fruit peulen die olieachtige, kleine en platte zaden bevatten, genaamd zwarte sesam. Er zijn veel kleurvariëteiten van sesamzaadjes, zoals bruin, wit, zwart, goud, grijs en bruin.
Wanneer de schil van het zwarte sesamzaad wordt verwijderd, verandert het in wit sesamzaad, omdat na het verwijderen van de schil van het graan, de witte binnenste delen zichtbaar worden. Door de schil te verwijderen, krijgt het zaad ook verschillende voedingsstoffen en smaken.
Hoe Sesamzaad zwart te gebruiken
Als het gaat om het gebruik van zwarte sesamzaden in de keuken, kunnen ze op veel manieren worden gebruikt. Je kunt ze over salades, rijstgerechten, groenten en noedels strooien. Ze kunnen ook worden gebruikt om vis te coaten voor een knapperige coating of zelfs in gebakken producten. Sesamzaad wordt gebruikt bij alle soorten gerechten in Azië, Afrika, het Midden-Oosten en de Middellandse Zee. De zwarte zaden zijn rijker van smaak met een nootachtige smaak maar bevatten minder olie. Dat is de reden dat ze gewend zijn om de laatste hand te leggen aan eten. Bovendien geven ze door hun unieke kleur een esthetisch tintje aan eten. In China en Japan gebruiken mensen zwarte sesamzaadjes in snoep zoals ijs, mochi en koekjes.