Blog

Biologische Abrikozenpitten

Biologische Abrikozenpitten

Biologische abrikozenpitten hebben een unieke smaak, een indrukwekkend voedingsprofiel en een gouden kleur. Wanneer abrikozen in de zon gedroogd zijn, zijn ze qua voedingswaarde dichter dan in verse.

Wat zijn abrikozenpitten?

Wanneer biologische abrikozenpitten rijp zijn, hebben ze een goud-oranje kleur, een fluweelachtig oppervlak en een milde, zoete smaak met een beetje scherpte, net als pruimen.

Biologische abrikozen (Prunus Armeniaca) zijn afkomstig uit Azië, waar ze groeien op kleine loofbomen die echt gedijen in goed gedraineerde, aflopende bodems. In de lente produceren de bomen wit-roze bloemen die erg mooi zijn. Abrikozen hebben een aantal naaste familieleden waaronder: nectarine, pruimen en perziken. De geschiedenis van de abrikozen begint rond 60 BC in Griekenland, waar het ”de gouden eieren van de zon” werden genoemd. Ongeveer 4.000 jaar geleden was het een zeer belangrijk voedselgewas in China, waar het op berghellingen groeide. Maar de grieken waren de mensen die de abrikozen naar andere landen brachten, zoals: Armenië, de méditerranéen en Europa. Maar pas rond 1700 werden de abrikozen door de Spaanse ontdekkingsreizigers naar de VS gebracht.

Zijn jullie abrikozenpitten biologisch gecertificeerd?

Ja! We zijn gecertificeerd door SKAL en de abrikozen die we gebruiken zijn afkomstig uit Turkije. Het is niet nodig om pesticiden, herbiciden, fungiciden en andere schadelijke chemicaliën te gebruiken, omdat ze worden gekweekt in van nature vruchtbare gronden, we hoeven er geen kunstmatige meststoffen op te gebruiken. Onze abrikozen zijn biologisch gecertificeerd door SKAL Biocontrole en zijn daarom biologisch gecertificeerd in de EU.

Hoe worden jullie abrikozenpitten gemaakt?

Bij Nutriboost zorgen we ervoor dat onze biologische abrikozenpitten geen bewaarmiddelen of kleurstof bevatten. Onze biologische abrikozenpitten zijn afkomstig uit Turkije en zijn zo puur als ze maar kunnen zijn. Wanneer abrikozen worden gedroogd krijgen ze een bruine kleur, die eruit ziet als die van rozijnen. Veel bedrijven geven de abrikozen een kunstmatige kleur om het aantrekkelijker te maken voor klanten, maar wij van Nutriboost gebruiken deze methoden NIET. Dit omdat we weten dat onze producten van de beste kwaliteit zijn wanneer ze 100% zuiver zijn.

Groothandel in abrikozenpitten Nederland

Bent u geïnteresseerd in het kopen van kwaliteit biologische Abrikozenpitten van een biologische superfood groothandel? NutriBoost biedt Abrikozenpitten in bulkprivate label en white label. We kunnen onze producten overal in Nederland en in heel Europa leveren. Onze leveringscapaciteit begint van 20 kg tot volledige containers. Neem contact met ons op voor meer informatie over bestellen.

Kwaliteitscontrole

We begrijpen dat u op zoek bent naar een product van hoge kwaliteit. NutriBoost is IFS en biologisch gecertificeerd en al onze producten zijn volledig geanalyseerd.

Diensten

Onze biologische abrikozenpitten zijn beschikbaar voor de volgende diensten die we aanbieden:

Kijk voor meer informatie over onze services op de individuele service pagina of neem contact met ons op via onze contactpagina.