Blog

Biologische Agave Nectar

Biologische Agave Nectar

Agave Nectar is een zoetstof die beter is dan normale suiker en andere kunstmatige zoetstoffen.

Dit is een van de beste keuzes die je kunt maken als je op zoek bent naar een gezondere vervanger.

Wat is Agave Nectar?

Onze biologische Agave nectar komt van de Agave Plant, deze plant groeit op de vulkanische bodem en in de woestijn van Zuid-Mexico.

De plant is een grote en stekelige plant, waardoor hij op een cactus lijkt. Maar van binnenuit lijkt deze plant meer op een aloë vera.

Agave kent meer dan 100 variaties. De twee meest populaire waarvan onze agave nectar is gemaakt zijn: Blue Agave en de Maguey Agave. Agave is een betere keuze dan normale suiker of andere kunstmatige zoetstoffen. Agave heeft dezelfde hoeveelheden calorieën, maar omdat het 1,5 keer zoeter is dan suiker, hoef je hier niet veel van te gebruiken. Dit zal u helpen om minder calorieën te eten. Iedereen weet dat te veel van iets ook slecht kan zijn, daarom zou je agave nectar met mate moeten gebruiken.

Is jullie Agave Nectar biologisch gecertificeerd?

Ja! We zijn gecertificeerd door SKAL en de Agave Nectar die we gebruiken is afkomstig uit Mexico. Het is niet nodig om pesticiden, herbiciden, fungiciden en andere schadelijke chemicaliën te gebruiken, omdat ze worden gekweekt in van nature vruchtbare gronden, we hoeven er geen kunstmatige meststoffen op te gebruiken. Onze Agave Nectar is organisch gecertificeerd door SKAL Biocontrole en is daarom biologisch gecertificeerd voor de EU.

Hoe wordt jullie Agave Nectar gemaakt?

Bij Nutriboost zorgen we ervoor dat onze biologische rauwe agave nectar duurzaam wordt geproduceerd. Dit gebeurt door het inhuren van de meest bekwame mensen die de nieuwste technologie gebruiken om agave te oogsten. Wanneer de plant wordt geoogst, wordt het sap mechanisch uit de kern van de plant gehaald. Het sap wordt vervolgens zorgvuldig gefilterd om te zorgen dat het geen vaste vezels bevat. Nadat het sap is gefilterd, moeten de inuline ketens in fructose worden gebroken, dit gebeurt door hydrolyse. Hydrolyse is het verwijderen van overtollig water met behulp van een verdamping met hoog vacuüm. Voordat de agave nectar stroop in flessen wordt gedaan, wordt het resterende koolhydraat eerst geconcentreerd.

Agavesap doorloopt vele fasen van het proces voordat het in nectar wordt omgezet. Deze fasen van het proces zijn: extractie, filteren en verwarmen om de koolhydraten in suiker af te breken. Bij Nutriboost filteren we minder en wordt het verwarmd bij temperaturen onder 47 graden celsius, deze factoren geven het een rauwe, sterke smaak en houden de voedingswaarde volledig intact.

Bij Nutriboost maken we alleen pure, rauwe en biologische producten, dus u weet dat onze Agave Nectar niet is vermengd met suiker, kleurstof en andere stoffen en dat het 100% puur is.

Groothandel van Agave Nectar NL

Bent u geïnteresseerd in het kopen van kwaliteit biologische Agave Nectar van een biologische superfood groothandel? NutriBoost biedt Agave Nectar in bulkprivate label en white label. We kunnen onze producten overal in Nederland en in heel Europa leveren. Onze leveringscapaciteit begint van 20 kg tot volledige containers. Neem contact met ons op voor meer informatie over bestellen.

Kwaliteitscontrole

We begrijpen dat u op zoek bent naar een product van hoge kwaliteit. NutriBoost is IFS en biologisch gecertificeerd en al onze producten zijn volledig geanalyseerd.

Diensten

Onze biologische Agave Nectar is beschikbaar voor de volgende diensten die we aanbieden:

Kijk voor meer informatie over onze services op de individuele service pagina of neem contact met ons op via onze contactpagina.