Blog

Biologische Inca Bessen

Biologische Inca bessen

Biologische inca bessen worden door diverse mensen gezien als de Goji bes van Zuid-Amerika. Net als de goji bes, heeft de Inca bes heeft ook een eeuwenoude geschiedenis en is 1 van de verloren gewassen van de oude Inca’s. Inca bessen worden kruisbessen genoemd als ze vers zijn en Golden Inca bessen als ze zijn gedroogd. Deze bessen hebben een grote hoeveelheid voedingsstoffen en ze hebben nog steeds een heerlijke smaak, die een zoete, pittige smaak heeft.

Wat zijn Inca bessen?

De Inca bes is afkomstig uit het tropische Zuid-Amerika en groeit alleen op grote hoogte.

De plant waar de bessen op groeien, kan een meter hoog worden. De vrucht heeft een kleur die kan variëren van brons-geel tot een gouden kleur. De vrucht heeft een klein formaat dat kan worden vergeleken met een rozijn. De Inca bes is, net als de meeste superfoods en gezonde voeding, al heel lang in gebruik.

Het fruit groeit in een flinterdunne kelk die de vruchten bedekt en beschermt tegen insecten en vogels. Deze dekking zorgt er ook voor dat de versheid wordt bewaard, zelfs wanneer ze wordt geoogst.

Als krenten is Inca geen echte bes, maar een deel van de botanische familie. Voordat deze bes naar Europa kwam, was deze afkomstig uit Azië en Afrika. Op deze dag zijn er ongeveer 2000 verschillende soorten kruisbessen rassen, maar er zijn slechts twee hoofdtypen. Deze soorten zijn: de Amerikaanse kruisbes en de Europese kruisbes. Deze twee zijn speciaal, omdat ze groter en lekkerder zijn dan de andere soorten kruisbessen.

Is jullie Inca bes biologisch gecertificeerd?

Ja! We zijn gecertificeerd door SKAL en de Inca bessen die we gebruiken zijn afkomstig uit Peru. Het is niet nodig om pesticiden, herbiciden, fungiciden en andere schadelijke chemicaliën te gebruiken, omdat ze worden gekweekt in van nature vruchtbare gronden, we hoeven er geen kunstmatige meststoffen op te gebruiken. Onze Inca bessen zijn biologisch gecertificeerd door SKAL Biocontrole en zijn daarom biologisch gecertificeerd in de EU.

Hoe worden jullie Inca bessen gemaakt?

Het droogproces is lange tijd gebruikt om het voedsel een betere houdbaarheid te geven. Met de droog technologieën die we tegenwoordig gebruiken, kunnen we de voedingswaarde van voedsel besparen.

Voordat we met het droogproces beginnen, moeten we ervoor zorgen dat al onze bessen van de beste kwaliteit zijn. Dit omdat de beste technologie het niet in een product van goede kwaliteit kan veranderen.

Tegenwoordig groeien de gouden Inca bessen in vele delen van de wereld. Bij Nutriboost groeien onze bessen in Peru waar de bessen van het begin tot het eindproduct organisch worden verwerkt.

Na drie of vier maanden bloei hebben de vruchten hun maximale rijpheid bereikt. De vruchten worden vervolgens geoogst door de bomen te schudden om fruit te verzamelen met dezelfde rijpheid. De papierdunne schil van de bes beschermt de bes tegen beschadiging. Water wordt gewonnen uit de bes omdat dit schimmels en bacteriën zal veroorzaken. Bij het drogen van de bessen zorgen we ervoor dat de temperatuur rond de 45 graden Celsius blijft. Met deze temperatuur zorgen we ervoor dat onze bessen hun natuurlijke smaak en de beste voedingswaarde hebben.

Groothandel van Inca bessen

Bent u geïnteresseerd in het kopen van kwaliteit biologische Inca Bessen van een biologische superfood groothandel? NutriBoost biedt Inca Bessen in bulkprivate label en white label. We kunnen onze producten overal in Nederland en in heel Europa leveren. Onze leveringscapaciteit begint van 20 kg tot volledige containers. Neem contact met ons op voor meer informatie over bestellen.

Kwaliteitscontrole

We begrijpen dat u op zoek bent naar een product van hoge kwaliteit. NutriBoost is IFS en biologisch gecertificeerd en al onze producten zijn volledig geanalyseerd.

Diensten

Onze Organic Incan Berry is beschikbaar voor de volgende diensten die we aanbieden:

Kijk voor meer informatie over onze services op de individuele service pagina of neem contact met ons op via onze contactpagina.

Leave a Reply