Blog

Biologische Pistache Noten

Biologische Pistache Noten

De biologische pistache noten, ook wel “Pistacia vera” genoemd wordt in het Nederlands ook wel de “pimpernoot” genoemd. De pistaches groeien in trossen net als druiven bij elkaar. De boom waar de pistaches aan groeien kunnen wel tot tien meter hoog worden. De meeste bomen zijn daarentegen veel lager en dit heeft vooral te maken omdat dit makkelijker is voor de oogst. Het duurt pas 6 jaar voordat de pistacheboom pistachenoten gaat afgeven. De pistacheboom geeft echter pas na minimaal 15 jaar de maximaal aantal noten.

Wanneer het weer gunstig is geweest voor de pistache zal de schil al opensplijten voordat de pistachenoot geoogst is.

De biologische pistache noten komen oorspronkelijk uit Azië, maar komt tegenwoordig ook veel voor in Europa. De pistache bomen in Europa zijn voornamelijk voor de kweek bedoelt.

Bewaarvoorschrift: Biologische pistache noten kunt u het beste op een koele, donkere en droge plek bewaren.

Voordelen van de biologische pistachenoot

In de biologische pistachenoot tref je een variëteit aan verschillende voedingsstoffen, waaronder: vet, fosfor, magnesium, ijzer, zink, calcium, vitamine B1 etc. Het aantal vitaminen, mineralen en overige voedingsstoffen verschillen per oogst/seizoen.

Hoe te gebruiken?

Pistachenoten zijn ideaal om ijs van te maken, toe te voegen aan een noten mix, in je ontbijtgranen of door veel meer andere gerechten. De hazelnoot is in dat opzicht goed inzetbaar.

Biologische Pistachenoten groothandel

Als noten groothandel en leverancier van noten, zaden en fruit, levert NutriBoost Biologische pistachenoten en conventionele pistachenoten aan bedrijven. Dit product kan zowel in bulk als private label geleverd worden.

Voor een overzicht van ons gehele assortiment Superfoods, raden wij u aan om op onze pagina met ons volledige assortiment te kijken.

Indien u meer informatie wenst te ontvangen omtrent dit product of onze diensten als superfood groothandel, vragen wij u om contact met ons op te nemen per telefoon of via het contactformulier.

Leave a Reply