Blog

Biologische Camu Camu Poeder

Biologische Camu Camu-poeder

Biologische Camu Camu is een nauwelijks bekend, heerlijk extract gemaakt van camu-bessen en bevat een verscheidenheid aan voedingsstoffen. De bessen van de vrucht zijn rode, paarse of groene kersen. Ze groeien op een kleine struik aan de rivier, bekend als Myrciaria Dubia. Ze worden al eeuwenlang gebruikt door Peruaanse indianenstammen en worden met de hand geplukt en gevriesdroogd om een optimaal aantal voedingsstoffen en voordelen te behouden. Camu zit boordevol vitamine C en andere voedingsstoffen. Dit is de reden waarom Camu Camu bijna ongeëvenaard is.

Wat zijn Camu Camu Bessen?

De Camu-bes heeft een kleur die varieert van roodachtig bruin tot donker paars, dit hangt af van de concentratie van natuurlijk pigment in de schil. De Camu-bes is bijna zo groot als een citroen, maar het vlees van de Camu-bes is zacht. Het vruchtvlees van de bes is geel en smaakt erg zuur. Het groeit in regenwouden, moerassen en in overstroomde gebieden en dient ook als voedsel voor vissen, vanwege de waterige omgeving.

Onze Camu heeft een hoge dichtheid. Dus slechts een kleine hoeveelheid is vereist. Het is geschikt voor vegetariërs, veganisten en rawfoodies en ieder ander persoon. Je kunt dit heerlijke fruit ook toevoegen aan uw smoothies en desserts.

Is jullie Camu Camu biologisch gecertificeerd?

Ja! We zijn gecertificeerd door SKAL en de bessen die we gebruiken voor onze Camu Camu-poeder zijn afkomstig uit Peru. Het is niet nodig om pesticiden, herbiciden, fungiciden en andere schadelijke chemicaliën te gebruiken omdat ze in het regenwoud worden geoogst. Ons Camu Camu-poeder is biologisch gecertificeerd door SKAL Biocontrole en is daarom biologisch gecertificeerd voor de EU

Hoe wordt jullie Camu Camu gemaakt?

De Camu Camu-bes is een zeer vitamine C-rijk fruit, voor deze soorten fruit is de tijd tussen oogsten en verwerking erg belangrijk. De korte tijd tussen oogsten en verwerking zal bepalen hoeveel voedingsstoffen het eindproduct heeft. De rijpe bessen worden zorgvuldig geplukt en vervolgens in koelers geplaatst om te zorgen dat ze niet worden blootgesteld aan temperaturen hoger dan 45 graden. Dit wordt ook gedaan om ervoor te zorgen dat de bessen hun voedingswaarde niet verliezen. Elke bes wordt zeer zorgvuldig geïnspecteerd, waarna ze allemaal met de hand worden gewassen, gepeld en geperst. De verpulverde vrucht wordt vervolgens in een dehydrator geplaatst die langzaam het vocht van de bes verwijdert. Na dit proces worden de gedroogde bessen tot een fijn poeder verwerkt.

Groothandel in biologische Camu Camu poeder

Bent u geïnteresseerd in het kopen van kwalitatief hoogwaardig rauw biologisch Camu Camu-poeder van een biologische superfood groothandel? NutriBoost biedt dit product aan in bulk, private label en white label. We kunnen onze producten overal in Nederland en in heel Europa leveren. Onze leveringscapaciteit begint van 20 kg tot volle palletladingen. Neem contact met ons op voor meer informatie over bestellen.

Kwaliteitscontrole

We begrijpen dat u op zoek bent naar een product van hoge kwaliteit. NutriBoost is IFS en biologisch gecertificeerd en al onze producten zijn volledig geanalyseerd.

Het Camu Camu-poeder heeft een levendige beige kleur en is niet verwarmd. De smaak van onze camu camu-poeder is ‘fruitig’ en zeer aangenaam.

Diensten

Ons Organisch Camu Camu Poeder is beschikbaar voor de volgende diensten die wij aanbieden:

Kijk voor meer informatie over onze services op de individuele service pagina of neem contact met ons op via onze contactpagina.

Leave a Reply