NutriBoost levert naast gedroogd fruit ook gevriesdroogd fruit. Afnemers kiezen vaak voor deze ingrediënten vanwege de hoogwaardige kwaliteit en de intense smaak. Het is de crème-de-la-creme onder de fruitsoorten en het is doorgaans vrij van enige vorm van toevoeging. Kortom, 100% puur.
Gevriesdroogd fruit wordt voornamelijk gebruikt bakkerijproducten, truffels, ijs en snoepgoed. Echter kan het ook toegevoegd worden aan chocola, zuivel en andere producten om een meer intense smaak te genereren.
Het fruit wordt ingevroren bij temperaturen tot wel – 80°C, waarna het in twee stappen wordt gedroogd. Door middel van sublimatie vindt tijdens de eerste paar dagen onder een verlaagde luchtdruk het grootste deel ijs verwijderd. Het ijs ontdooit niet, maar het verdampt. Het sublimeren zorgt er voor dat er een maximaal smaak en textuur gehalte over blijft.
De tweede fase die vervolgens wordt gestart noemen wij de ‘nadrogingsfase’. Bij dit proces worden bij iets hogere temperaturen de laatste restjes water verwijderd.
Binnen het Gevriesdroogd fruit assortiment treft u de volgende varianten aan: