Parameter | Omschrijving |
Botanische naam | Piper Nigrum |
Verpakkingsgrootte | 25 Kilogram |
Minimale Bestelhoeveelheid | 25 Kilogram |
Origine | Afrika, Azie |
Uiterlijk | Poeder |
Beschikbaarheid | Bulk, Private Label |
Kwaliteit | Biologisch |
Houdbaarheid | 24 maanden |
Portiegrootte | 1 theelepel |
Categorie | Kruiden en Specerijen |
Als we terugkijken in de geschiedenis, was witte peper een van de meest favoriete specerijen ter wereld. Peper werd altijd als waardevol beschouwd, zelfs in het begin van de vijfde eeuw, toen het in Rome als geld werd gebruikt.
Witte Peper Poeder Origine
Ongeveer 2000 jaar geleden werd peper geïntroduceerd in Zuidoost-Azië en de plantage is in de loop der jaren enorm toegenomen. Brazilië was in de jaren dertig de grootste producent van deze specerij. Peperbessen lijken op druiven en net als zij groeien ze in trossen van ongeveer 3 meter hoog. Ze komen veel voor in Indonesië en India. Peperbessen worden gebruikt om drie soorten peperkorrels te maken; zwart, wit en groen. Onder hen heeft zwarte peper de sterkste smaak, daarom is het de meest bekende. Nog voordat het rijpingsproces van peperbessen is beëindigd, worden ze verwerkt. Van de onrijpe bessen krijgen we groene peperkorrels. Hun zaden worden na verwerking in pekel bewaard. En de laatste is witte peper. Het wordt geproduceerd door de meest rijpe bessen. Groene paprika is recentelijk ontwikkeld, maar zwarte en witte paprika’s waren al heel lang in gebruik. Er zijn ook andere soorten paprika’s, zoals rode peperkorrels en roze peperkorrels. De botanische naam van peper is Piper Nigrum, en behoort tot de Piperaceae-familie. Deze pepers groeien van nature in Indonesië, Sri Lanka, Vietnam, India en Maleisië.
Hoe gebruikt u witte peperpoeder?
U kunt genieten van sauzen, groenten en ovenschotels met witte peper. Voor een unieke smaak en pittig aroma zijn deze pepers ook de ingrediënten van veel garnalen- en tonijn recepten.