This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

ParameterOmschrijving
Botanische naamPiper nigrum
Verpakkingsgrootte 25 Kilogram
Minimale Bestelhoeveelheid25 Kilogram
OrigineAzie, Europa
UiterlijkPoeder
BeschikbaarheidBulk, Private Label
KwaliteitBiologisch, Conventioneel
Houdbaarheid 12 – 24 maanden
Portiegrootte 1 theelepel
CategorieKruiden & Specerijen

 

Zwarte peper gemalen is een van de meest gebruikte kruiden die in verschillende gerechten worden toegevoegd. Het is ook de meest verhandelde specerij ter wereld. Er is een chemische verbinding genaamd piperine in deze specerij die het een unieke pittige smaak geeft, waardoor het anders is dan de chilipeper. Het wordt wereldwijd gebruikt voor smaak, meestal met zout. Peperplanten produceren onrijpe bessen die nog groen zijn, en deze worden vervolgens gebruikt om zwarte peper te maken. Voordat de bessen worden gedroogd, worden ze gekookt en schoongemaakt in heet water. De warmte van het water versnelt het bruiningsproces tijdens het drogen. Het droogproces duurt enkele dagen, zelfs met machines. Tijdens dit proces wordt de peper rond het zaad donker tot een dun laagje en krimpt. Wanneer het droogproces is voltooid, wordt het product dat we krijgen peperkorrels genoemd.

Zwarte peper gemalen Origine

Als we terugkijken in de geschiedenis, was zwarte peper een van de meest waardevolle en verhandelde specerijen. In die tijd gebruikten mensen peperkorrels in plaats van echte munten als geld. Piper nigrum is de naam van de bloeiende plant waaruit de zwarte peper is geproduceerd. Het komt uit de familie van Piperaceae met fruit dat peperkorrels wordt genoemd. Het is een vrucht die wordt gedroogd en later als specerij en smaakmaker wordt gebruikt. De diameter van een volgroeide peperkorrel is ongeveer 5 mm. De kleur van de vrucht is donkerrood en heeft een zaadje net als steenvruchten. Het is een bron om gemalen peper en peperkorrels te produceren die algemeen bekend staan ​​als groene peper (gedroogd onrijp fruit), witte peper (rijp fruitzaden) of zwarte peper (gekookt en gedroogd onrijp fruit).

Hoe zwarte peper gemalen te gebruiken

Zwarte peper gemalen is in bijna de hele wereld de meest gebruikte specerij om het voedsel op smaak te brengen en te verwarmen. Peperkorrels kunnen ook worden gebruikt in augurken, soepen, stoofschotels en bouillon. Na verwerking zijn ze ook in verschillende kleuren verkrijgbaar. U kunt ze gebruiken voor het bereiden van voedsel of voor kruiden.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our