This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

ParameterOmschrijving
Botanische naamTriticum spelta
Verpakkingsgrootte 25 Kilogram
Minimale Bestelhoeveelheid25 Kilogram
OrigineEuropa
UiterlijkZaden
BeschikbaarheidBulk, Private Label
KwaliteitBiologisch, Conventioneel
Houdbaarheid 12 – 24 maanden
Portiegrootte 26 gram
CategorieZaden & Granen

 

Spelt, ook wel Farro Grande genoemd, behoort tot de farro-familie. Eerst werd het verbouwd in Perzië, dat nu Iran wordt genoemd, en vervolgens werd de teelt begonnen in Zuidoost-Europa. In die tijd was het het belangrijkste voedsel product en het was het eerste type tarwe dat werd gebruikt om brood te maken.

Spelt, gepeld oorsprong

Spelt heeft ook andere namen, namelijk gepelde tarwe en Dinkel-tarwe. Deze tarwesoort werd voor het eerst verbouwd vóór 5000 voor Christus. Er werden bakproducten van gemaakt, Hollandse Jenever of bierzuivering. Het wordt ook beschouwd als een ondersoort van tarwe omdat deze beide op elkaar lijken. De Botanische naam van Spelt is Triticum aestivum subsp. Spelt.

Hoe gebruikt u spelt, gepeld?

Spelt kan worden gebruikt als volle granen of in de vorm van bloem. Je kunt speltmeel gebruiken om koekjes en brood te maken. Het kan ook worden gebruikt in plaats van tarwe om recepten voor brood of tarwemeel te maken.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our