Superfood Muffins gemaakt van Paarse Mais Poeder. Onze lieftallige Fidan – a.k.a. Fidalicious – heeft een heerlijke recept voor het maken van superfoodmuffins! Met ons nieuwe superfood product, paarse mais poeder, heeft Fidan ons wederom versteld doen staan.
Wij hebben Fidan eerder deze maand paarse mais poeder toegestuurd en zij wist daar heerlijke paarse (!) superfood muffins van te maken. Fidan wordt altijd erg enthousiast als zij met de kleuren van de natuur iets kan creëren zonder de toevoeging van kleurstoffen. Daarnaast is ze altijd vol met ideeën voor mogelijkheden en recepten. Het was moeilijk om een keus te maken! Het resultaat is echter geweldig en heerlijk! Hier volgt het recept om je eigen paarse superfood muffins te maken.
Ingrediënten: (10 kleine muffin vormpjes)
140 gram boekweitmeel
60 gram paarse mais poeder
2 eieren*
1 vanille stokje
3 tl bakpoeder
40 gram kokosbloesemsuiker
60 gram kokosolie
handvol gemixte superfoods naar keus (goji, moerbeien en incabessen)
snufje zout
gemalen kokos voor het serveren
* Mocht je voor een plantaardige optie willen kiezen dan kun je twee eetlepels chiazaad gebruiken die je mengt met plantaardige melk. Tip: Vervang de kokosbloesemsuiker door agave zodat het beter plakt.
De ingrediënten heb je nu als het goed is bij de hand, volg de onderstaande vier stappen om eenvoudig je eigen muffins te maken.
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden, hetelucht oven op 170 graden.
Stap 2: Meng alle droge ingrediënten bij elkaar (behalve de kokosbloesemsuiker) in een kom en roer alles goed door. Het vanillestokje snij je doormidden en je schraapt de vanille eruit en mengt het bij de droge ingrediënten.
Stap 3: Verwarm de kokosolie in een pannetje tot het is gesmolten en laat het daarna afkoelen. Klop de de eieren met een garde samen met de kokosbloesemsuiker. Meng dit allen dan samen, beetje bij beetje met de droge ingrediënten en mix alles voorzichtig goed samen tot een glad mengsel.
Stap 4: Vul de muffin vormpjes en doe ze dan in een muffin blik, zodat ze mooi recht blijven. Bak ze in ongeveer 30 minuten klaar en prik met een tandenstoker erin of ze gaar zijn. Laat afkoelen op een rooster. Strooi er wat gemalen kokos op en serveer.