Blog

Biologische Cacao Nibs

Biologische Cacao Nibs

De oorsprong van de cacaoboom ligt naar alle waarschijnlijkheid in het noordelijk deel van Zuid-Amerika en in Midden-Amerika. De Azteken verbonden cacao met Tialoc, de god van regen en vruchtbaarheid en zij gebruikten vroeger cacaobonen als betaalmiddel.

De Maya’s waren ook bekend met de cacaoboon en zijn lekkere smaak en hoge voedingswaarde. Het duurde uiteindelijk tot de 16e eeuw voordat de cacaoboon richting Europa kwam. Het was de Spaanse veroveraar Fernando Cortez die als eerste een grote hoeveelheid cacaobonen naar Europa bracht.

De Nederlander C.I. van Houten heeft er daarnaast voor gezorgd dat cacaopoeder als voedingsmiddel populair werd. Hij ontdekte namelijk dat het vet uit de bonen kon worden verwijderd, waarna cacaopoeder en cacaoboter ontstaat. Hij legde hiermee de basis voor de huidige chocolade.

De populariteit van Cacao Nibs neemt toe, dit omdat ze overal opduiken. Dit zou geen verrassing mogen zijn, want Cacao Nibs zijn heerlijk met een unieke textuur die zowel knapperig als zacht is. De Cacao Nibs worden gebruikt als extra’s bij recepten en producten om een ​​intense chocoladesmaak te brengen die misschien bitter maar goed voor je gezondheid is

Wat zijn Cacao Nibs?

Veel mensen weten niet wat Cacao Nibs zijn en waar ze vandaan komen. Cacao Nibs worden gemaakt van de rauwe cacaobonen, deze rauwe bonen worden gedroogd en vervolgens in stukjes gehakt zonder toevoeging van vet of suiker. Cacaobonen bevatten de meeste voedingsstoffen die in cacao worden aangetroffen, dit komt omdat ze biologisch zijn geteeld. De cacaobonen hebben een bittere smaak die vergelijkbaar is met koffiebonen.

Is jullie Cacao biologisch gecertificeerd?

Ja! We zijn gecertificeerd door SKAL en de Cacao die we gebruiken voor onze Cacao Nibs komt uit Zuid-Amerika. Het is niet nodig om pesticiden, herbiciden, fungiciden en andere schadelijke chemicaliën te gebruiken, omdat ze worden gekweekt in van nature vruchtbare gronden, we hoeven er geen kunstmatige meststoffen op te gebruiken. Onze Cacao is biologisch gecertificeerd door SKAL Biocontrole en is daarom EU-biologisch gecertificeerd.

Hoe wordt jullie Cacao gemaakt?

In de wereld zijn er veel verschillende soorten cacao nibs, maar ze zijn niet allemaal gemaakt van rauwe cacaobonen. Sommige bonen werden geteeld met pesticiden om de veiligheid van de gewassen te garanderen. Bij Nutriboost gebruiken we geen pesticiden of chemicaliën, dus onze cacao nibs zijn van rauwe cacaobonen die zijn gewonnen uit cacao-vruchten die biologisch zijn gekweekt. We hebben drie verschillende soorten cacao om onze klanten de verschillende smaken te bieden die deze cacao variëteiten bieden: Criollo Cacao, Ecuadoriaanse Cacao en Peruaanse Cacao. Onze cacao nibs bevatten geen schilletjes.

Groothandel in Cacao Nibs

Bent u geïnteresseerd in het kopen van kwaliteit biologisch cacao nibs van een biologische superfood groothandel? NutriBoost biedt cacao nibs  in bulkprivate label en white label. We kunnen onze producten overal in Nederland en in heel Europa leveren. Onze leveringscapaciteit begint van 20 kg tot volledige containers. Neem contact met ons op voor meer informatie over bestellen.

Kwaliteitscontrole

We begrijpen dat u op zoek bent naar een product van hoge kwaliteit. NutriBoost is IFS en biologisch gecertificeerd en al onze producten zijn volledig geanalyseerd.

Diensten

Onze biologische cacao nibs is beschikbaar voor de volgende diensten die we aanbieden:

Kijk voor meer informatie over onze services op de individuele service pagina of neem contact met ons op via onze contactpagina.

Leave a Reply