Parameter | Omschrijving |
Botanische naam | Curcuma Longa |
Verpakkingsgrootte | 25 Kilogram |
Minimale Bestelhoeveelheid | 25 Kilogram |
Origine | China, India |
Uiterlijk | Capsules |
Beschikbaarheid | Bulk, Private Label |
Kwaliteit | Biologisch, Conventioneel |
Houdbaarheid | 24 maanden |
Portiegrootte | 400 – 600mg |
Categorie | Kruiden & Specerijen |
NutriBoost betrekt kurkuma poeder uit India, waar het klimaat vochtig en heet is. Het is het perfecte klimaat voor de groei. Kurkuma poeder wordt ook wel turmeric poeder genoemd. De stengel en wortels van de Curcuma Longa plant worden gebruikt om kurkuma Poeder van te maken waardoor het een sterk peperige smaak krijgt. Het heeft een fel gele of oranje kleur en is een van de meest gebruikte kookingrediënten in Zuid-Azië.
Kurkuma Origine
De historische oorsprong van kurkuma is Azië en behoort tot de gemberfamilie. Het is ook een van de meest gewaardeerde specerijen ter wereld. Ten slotte is kurkuma Poeder ook een van de goedkoopste kruiden ter wereld. Er is veel vraag naar, niet alleen vanwege de lage prijs of zeldzaamheid, maar ook vanwege de kleur en smaak. Het wordt ook gebruikt om kleding te verven. Hindoes gebruikten bij hun ceremonies ook kurkuma-poeder om gekleurde pasta’s te maken. Vanwege zijn peperige smaak en kleur is kurkuma Poeder een essentieel ingrediënt geworden voor risotto’s, curries, cakes, soepen en veel andere voedingsmiddelen over de hele wereld, vooral in Azië, Europa en Afrika. Voedsel wordt gevuld met een unieke smaak wanneer er gemalen kurkuma-poeder aan wordt toegevoegd. Het behoort tot de gemberfamilie, daarom heeft het een kenmerkende houtachtige en bloemige geur en smaak.
Hoe gebruikt u Kurkuma Poeder
Kurkuma kan van melk een rijke verwarmende drank maken. U kunt kurkuma Poeder gebruiken om de smaak van soepen en curries te versterken. Het wordt ook gebruikt voor het kruiden van geroosterde groenten.