This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

ParameterOmschrijving
Botanische naam Theobroma Cacao
Verpakkingsgrootte 25 Kilogram
Minimale Bestelhoeveelheid25 Kilogram
OrigineAfrika, Peru
UiterlijkPoeder
BeschikbaarheidBulk, Private Label
KwaliteitBiologisch
Houdbaarheid 24 maanden
Portiegrootte 2 theelepels
CategorieSuperfoods

 

Omschrijving Cacao Poeder 10-12 Naturel

Biologische cacao poeder 10-12 naturel wordt gemaakt van de pure cacaoboon en is dus niet gealkaliseerd. Het is daarom lichter van kleur en heeft nog de volle smaak van pure cacao. Bij NutriBoost bieden wij cacao poeder 10-12 naturel aan in biologische kwaliteit en van Afrikaanse en Peruaanse origine.

Cacao Poeder Herkomst

Veel van de cacao in Europa was afkomstig uit Zuid-Amerika. Daar is echter sinds de invoering van strengere wetgeving omtrent cadmium in 2019, verandering in gekomen. Deze regio heeft doorgaans een hoger cadmium gehalte in de bodem en producten. Afrikaanse landen hebben hier minder last van en zodoende is er sinds 2019 meer cacao uit Afrikaanse landen op de markt. Het gaat dan vooral om bonen uit Ghana en Ivoorkust.

Cacao is afkomstig van de cacaoboom. De botanische naam van deze boom is de Theobroma Cacao. Van de bonen van deze boom maakt men onder andere chocola. De cacaoboom gedijt het best in een vochtige omgeving en het klimaat dat je rond de evenaar terugvindt. Overigens betekent dit niet dat de boom de zon goed verdraagt, integendeel zelfs. De boom kan slecht tegen de volle zon en wordt daarom vaak beschermd door andere omliggende bomen.

Nederland is de grootste importeur van cacaobonen, in de wereld. Zo’n 20% van de gehele wereldproductie wordt naar Nederland verscheept.

Er zijn verschillende varianten van de cacaoboon en deze kun je herkennen aan de namen: Trinitario, Forastero, Criollo en Nacional. Zo’n 80% van de wereldwijde productie is afkomstig van de Forastero variëteit. Wellicht de meest unieke en smaakvolle variëteit is Criollo. Dit type is fragiel en gevoelig voor ziektes. Het is dan ook slechts verantwoordelijk voor 1-5% van de totale wereldproductie.

Men maakt niet alleen poeder van de cacao. Ook aanverwante producten zoals cacaomassa, cacao nibs en cacao boter vind je terug op de markt. Mocht je je overigens afvragen waar 10-12 naar verwijst, dit is het vetpercentage.

Hoe cacao poeder te gebruiken

Je kunt onze biologische cacao poeder naturel op heel veel verschillende manieren gebruiken. Het merendeel van onze klanten bestaat uit tussenpartijen zoals fabrikanten, restaurants en importeurs of merken. Zij verpakken dit in een retailverpakking of verwerken het in andere ingrediënten.

De consument gebruikt het vaak als toevoeging aan snacks, shakes, smoothies of gebak.

Een veelgestelde vraag is overigens hoeveel procent cacao onze cacao poeder bevat. Het antwoord is 100%. Dit is het rauwe, authentieke product, zonder toevoegingen.

Cacao Poeder 10-12 Bulk

NutriBoost is een importeur en exporteur van cacao poeder 10-12 naturel. Ons product is zodoende verkrijgbaar in bulk. De verpakkingsgrootte van de cacao poeder is 25 kilogram.

Cacao Poeder 10-12 Private Label

Voor onze zakelijke klanten bieden wij ook private label oplossingen aan. Private label cacao poeder 10-12 naturel is al mogelijk vanaf kleine oplagen en in diverse soorten verpakkingen. Vraag ons verkoopteam voor meer informatie.

Cacao Poeder 10-12 Groothandel

Voor een voordelige inkoopprijs koop je jouw cacao poeder het beste in bij een groothandel. Als importeur en exporteur van dit product kan NutriBoost ondersteunen bij deze vraag. Voor zowel bulk als private label zijn wij de juiste partner als uw groothandel voor cacao poeder.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our