This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Parameter Omschrijving
Botanische naam Chenopodium quinoa
Verpakkingsgrootte 25 Kilogram
Minimale Bestelhoeveelheid 25 Kilogram
Origine Bolivia, Ecuador, Peru
Uiterlijk Graan
Beschikbaarheid Bulk, Private Label
Kwaliteit Biologisch, Conventioneel
Houdbaarheid 24 maanden
Portiegrootte 100 gram
Categorie Zaden & Granen

Quinoa komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en is beroemd om zijn eetbare zaden. Het is een graangewas dat wordt beschouwd als een kruidachtige eenjarige plant. Rode Quinoa is een ander veel voorkomend type Quinoa. Er zijn veel kleurvariëteiten van Quinoa, en de witte Quinoa is de meest bekende. Zwarte en rode Quinoa worden ook steeds populairder onder mensen.

Quinoa Rood Origine

Een Zuid-Amerikaanse inheemse bloeiende plant, Chenopodium quinoa genaamd, produceert rode quinoa. Inca-soldaten noemden het vroeger bij de naam, Inca-rood. Daarom is het ook beroemd onder die naam in de geboortestreek. Wanneer rode quinoa zaden ongekookt zijn, zijn ze knapperig, plat en ovaal. Ze vormen een kleine bolvorm, net als couscous als ze goed gaar zijn. Gekookte rode Quinoa heeft een taaie en luchtige textuur. Hoewel deze zaden bekend staan ​​als rode quinoa zaden, hebben ze soms een violette kleur. Hoewel het een pseudograan is, beschouwen mensen het als een volkoren graan.

Hoe Quinoa Rood te gebruiken

Je kunt in de meeste gevallen, rode quinoa op eenzelfde wijze gebruiken als witte quinoa. Maar het punt is dat het niet veel helpt bij zoete gerechten. Je kunt het gebruiken in salades of als rijstvervanger, maar het is niet geschikt om items in te bakken. Rode Quinoa heeft een meer nootachtige smaak en een super knapperige textuur. Het smaakt lekkerder dan witte Quinoa.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our