This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Parameter Omschrijving
Botanische naam Chenopodium quinoa
Verpakkingsgrootte 25 Kilogram
Minimale Bestelhoeveelheid 25 Kilogram
Origine Bolivia, Ecuador, Peru
Uiterlijk Graan
Beschikbaarheid Bulk, Private Label
Kwaliteit Biologisch, Conventioneel
Houdbaarheid 24 maanden
Portiegrootte 100 gram
Categorie Zaden & Granen

Quinoa is een kruidachtige eenjarige plant die wordt gekweekt voor zijn eetbare zaden. Het groeit voornamelijk in Zuid-Amerika als graangewas. Quinoa is in veel kleuren verkrijgbaar. De bekendste kleur van Quinoa is wit, maar zwart en rood worden nu ook populair. Als we zwarte Quinoa vergelijken met witte quinoa, heeft het een unieke zoete en aardse smaak. Ten slotte heb je ook een mengsel van alle drie de kleuren, ‘quinoa tricolore’ genaamd.

Quinoa zwart origine

De oorsprong van Quinoa is Zuid-Amerika en het is een plant op grote hoogte. Het wordt al duizenden jaren als een belangrijk voedingsmiddel gebruikt. Zwarte Quinoa is een gecertificeerd biologisch zaad, geen graan. De groei van zwarte Quinoa vindt plaats in droge en koele heuvelachtige streken van Bolivia en Peru. Er worden geen kunstmatige ingrediënten of toevoegingen gebruikt bij de verwerking en teelt van Quinoa. Daarom is het gmo-vrij. In vergelijking met zijn witte tegenhanger heeft zwarte Quinoa een stevige textuur en een aardse smaak.

Hoe Quinoa Zwart te gebruiken

Quinoa is een uitstekende aanvulling op elk recept met rijst en gemakkelijk te gebruiken. Het kan ook worden toegevoegd aan soepen, pap en salades. Quinoa in je keuken hebben is geweldig vanwege zijn verrukkelijke smaak en gemak. Je kunt Quinoa in plaats van couscous of rijst zowel koud als warm serveren. Begin uw dag vers met quinoa, gekookt met pap en fruit. Het geeft een fantastische smaak in combinatie met soepen en stoofpotten, gekruid met verse vis, wokgerechten en curries, en creëert heerlijke salades of bijgerechten. Het is een perfecte vervanging van gebarsten tarwe in Tabouli in kappertjes, olijven, geroosterde mediterrane groenten en geitenkaas.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our